Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '12

 
Kategori
Siyaset
 

Dil birliği olmayan bir ülkede bayrağın hiçbir önemi kalmaz. Burası Türkiye! Burada Türkçe konuşulur

Dil birliği olmayan bir ülkede bayrağın hiçbir önemi kalmaz. Burası Türkiye! Burada Türkçe konuşulur
 

Burası Türkiye!... Burada Türkçe konuşulur.


Bir milletin bütünlüğünü, devamlılığını, fertlerinin birbiriyle sıkı bağlar kurmasını sağlayan çok değişik unsurlar vardır elbette... Bu unsurlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz herhalde:

Coğrafya... Yani üzerinde yaşanan topraklar...

 Bazı ümmetçi, otokratik toplumlarda din...

Çok farklı etnisitelerden gelen insanları tek bir değer etrafında toplayabilmek için de, zaman zaman bayrak...

Türkiye Cumhuriyeti Devleti gibi, üniter yapıya sahip, milli devletlerdeyse, en önemli yapı harcı, en temel  ortak değer olarak bir tek şeyden bahsedebilirim size... DİL... TÜRK DİLİ kesinlikle...

Biliyorsunuz, mahkemelerimizde dileyene, Kürtçe savunma yapabilme hakkı tanındı... Sırada ana dilde eğitim talebi de var. Ve daha niceleri...

"Terörle bir yere gelinmez! " diye diye ülkemin getirildiği yere bakın hele! Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti, onbinlerce vatandaşının ölmesine, şehit olmasına neden olan bir terörist başıyla, hem de tüm Kürt Halkı adına pazarlık yapar hale getirildi. Bu pazarlığa sebep olanlara, göz yumanlara yazıklar olsun!

Dil birliği olmayan bir ülkede, bayrağın hiçbir önemi kalmaz çünkü. Bugün dilini koruyamayanlar, yarın sırası geldiğinde, bayraklarını korumayı asla beceremezler.

Sakın kimse bana "Birden fazla dil konuşulursa, Türkiye bölünmez." demeye kalkmasın. Apo'nun mesajını dinlemeye gelen bir milyondan fazla insanın bir tek tanesinin elinde bile, havasını soludukları, ekmeğini yiyip, suyunu içtikleri bu kutsal vatanın bayrağı, Türk bayrağı yoksa: " Kürtler bölünmek istemiyor ki! " diyenler; onu benim külahıma anlatsınlar!

Çok dilliliği savunanlar, birden fazla resmi dilin konuşulmasının bir ülkenin bölünmesine sebep olmayacağını, döne döne anlattıkları İsviçre örneğiyle açıklamaya çalışırlar.

Son dönemde ülkede hızla artan nüfuslarını da dikkate alarak, Romanların  dili Romancayı 4.resmi dili ilan etti İsviçre. İyi güzel de... 4 Ayrı resmi dili olan İsviçre, kanton yani eyalet sistemiyle yönetilmiyor mu? Her eyalet, kendi iç işlerinde bağımsız değil mi? Böyle bir örneği Türkiye üzerinden değerlendirebilmek, en azından, siyasi aymazlıktır.

Birden fazla resmi dilin konuşulduğu Belçikada, Flemenklerle Valonlar, ha ayrıldı, ha ayrılacaklar. Birden çok resmi dili olan, Avrupa'nın en büyük ikinci devleti İspanya, on yıllardır Basklarla Katalanların resmi olarak ayrılmasını önlemeye çalışmıyor mu? Yugoslavya sonrası ayrılıp birbirlerinin boğazını kesenler, aynı dili mi konuşuyordu? Kosova'da, Makedonya'da birbirlerinin varlığına bile tahammül edemeyenler, aynı dilin akrabaları mı? Çekoslavakya'yı aynı dili konuşanlar mı ikiye bölmüştü? Hatırlayamadım da!

Birileri boş bulmuş meydanı, ha bire sallamakta, bol keseden atıp tutmaktalar! rahat rahat; ne yazık ki.

"Türkiye'de iki farklı ana dil, iki ayrı resmi lisan olursa, bu, Türkiye'nin bölünmesine neden olmaz. " diyenler, hem boşa konuşmakta, hem de kendilerini kandırmaktalar! Büyük Türk Milleti'ni de uyutmaya çalışmaktalar.

Ama yemezler! Çünkü dil birliği olmayan bir ülkede, bayrağın da hiçbir önemi kalmaz. Burası Türkiye! Burada Türkçe konuşulur.

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..