Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '21

 
Kategori
Dünya
 

Dinler İnsanlık Kadar Eskidir

Dinler insanlık tarihi kadar eskidir. İlk insandan itibaren günümüze kadar. Adem peygamber ve sonrasında 120.000 peygamber gelmiş dünyaya. Bazılarına kitap, bazılarına daha kısa sahifeler inmiş. Çok eski zamanlarda da bildiğim kadarıyla kitlesel inançlar yerine, bölgesel inançlar vardı. Zaten insanların sayısı da azdı ve vahşi doğada hayatta kalmak kolay değildi muhtemelen. İnsanların yeme, içme, barınma gibi temel ihtiyaçlarının yanında inanma ihtiyacı da vardır. Bu ister put, ister doğa, isterse ilahi bir din olsun. Ama mutlaka bir şeylere inanır.
 
Din bir yaratıcı olduğunu bilmektir. İnanç yaratıcının doğrularını yaşamak ve yaşatmaktır. Nefis az ile yetinip yaşamını sürdürecek şekilde kul hakkı yememek ruhunu ıslah etmektir. Yani nefis kadın veya cinsel içgüdü değildir. Bugün yaşananların ne dinle, ne inançla, ne de nefisle bir alakası yok. Tanrı ve kanunları ile dalga geçerek inançlı insanların inancını yok etme oyunudur. Öyle ki bir ay boyunca nefsini terbiye etmek, ruhunu ıslah etmek için her gün bir tek zeytin yiyen evliyaların inancını doyumsuz hep bana diyenler devam ettiriyor olamaz. İşin garip tarafı bugün Arap dediğimiz ülkelerden sadece birinde Arap geni olduğu, gerisinin melez oldukları ilmen ve bilimlen tesbit edilmiştir.
 
İnsanlar da eğer Hristiyanlık fazlaysa doğru olan din budur. Bu kadar insan yanılıyor olamaz gibi bir algı oluşturulup Hristiyanlığı fazla göstermektedirler. Müslümanlık dünya da açık ara farkla öndedir. Bir deney yapılıyor. İncilin üzerine Kuran'ı Kerim kabını yapıştırıyorlar ve sıradan Hristiyan olan birisine incilden bir ayet okuyorlar. Bu Müslümanların kitabıdır diyorlar. Deneye tabii tutulan hristiyan böyle bir din, böyle bir kitap olamaz diyor. İncilin üzerine yapıştırdıkları Kuran yazısını kaldırıyorlar. Bir bakıyorlar kendi incilleri. Böyle saçma sapan bir kitap olamaz diyorlar ve kendi dinlerini tahrip ediyorlar. Dünya da iki milyarın üzerinde Müslüman var. Dört hak dini vardır. İslamiyet, Musevilik, Yahudiler, Hristiyanlık. Bunlardan da İslamın dışındaki bütün dinler bozulmuştur. Biz yine de onların Allah tarafından geldiğine inanırız. Bu dinlere islamiyet Muhammed Mustafa (SAV) Efendimize, Hristiyanlık İsa Aleyhisselama, Musevilik Musa Aleyhisselama, Yahudilik Davut Aleyhisselama. Fakat Musevilik, Yahudiliğin şeriatı üzerine devam ettiği için ikisi tek din gibidir. Davut Aleyhisselam, Musa Aleyhisselamın Allahtan getirdiği şeri hükümlerle amel etmiştir. Biz bu dört dinin asıllarını kabul ederiz. Fakat İslamın dışındaki diğer üç dinin mensubu olan kişiler kutsal kitaplarını değiştirmişlerdir. Ayrıca Budizmi din olarak nitelendirenler hiç de az değil ama Budizm bir din değildir, bir felsefedir. İnsanlar bu eylem felsefesini anlamakta zorluk çektiklerinden Budizmi dinleştiriyorlar. Çünkü tapınmak, masallara inanmak her zaman daha kolaydır.
 
HÜLYA ÇAKICI 
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..