Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Doğa intikam alıyor!

Doğa intikam alıyor!
 

Yaşamakta olduğumuz hayatın ne kadarını bilinçli yaşıyoruz, ne kadarını rüzgarla beraber sonsuzluğa savuruyoruz farkında mıyız?

“Dün, bugün, yarın , derken ”ard arda geçip giden günler bizim savunmasız olarak hayatın akışına teslimiyetimizdir.

“Varoluş” adı altında bize emanet verilen bu güzel dünya yine bizler tarafından yok edilmeye mahkum edilmiş ve şimdiler de ise yapılan hataların kısmen fark edilmesi ile birlikte önlem almak adına hızlı bir arayış başlatılmıştır.

Enerjinin yanlış kullanılması, hava yolu taşımacılığının hızlı bir şekilde artarak havayı büyük ölçüde kirletmesi, özel araçların hızla çoğalması, bacası filtresiz fabrikalar, atıklarla kirletilen akarsular , bilinçsizce kullanılan petrol ürünleri, yangın veya kesim yoluyla katledilen ormanlar, insanlarımızın sokağı çöp tenekeleri gibi kullanmaları ve daha niceleri…..

Teknolojinin artması ile birlikte yanlış ve kötü niyetle kullanılması da dünyamızın bugünkü kaosunu yaratan nedenler arasındadır.

Doğa bunca saldırıya elinden geldiğince karşı koymuş fakat bunun sonucunda hızla yorulmuştur.

Yağmursuz geçen ayların ardından ormanlarda tırtıllar çoğalmış, bunları önleyen kuşlarsa hastalık sebebiyle ya ölmüş, ya katledilmiş ya da göç yönlerini değiştirmişlerdir.Böylece ayakta kalma savaşı veren ağaçlarımız içten içe çürümeye başlamıştır.

Doğada her şey sırasıyla varolduğu gibi sırasıyla da yok olmaya başlamıştır.

Her yağmur sonrası, toprağın mis gibi kokusuyla yıkanmış ağaçlar altında dolaşmanın verdiği huzuru hangi teknoloji sağlayabilir dersiniz.?

Dedelerimizden bize miras kalan bu güzel ülkenin her bir yanı yeşilin en güzel renkleri ile süslü ve aşık olunası bir güzellikte iken, şimdi geriye kalan kurumuş topraklar ve yorgun bedenine rağmen hayatta kalma savaşı veren doğa.

Suyun hayatımızdaki önemi; tartışma bile götürmez bir gerçeklikte olmasına rağmen şimdilerde kuruyan kaynaklar adına “ne yapılabilir” sorusunun cevabı bulunmaya çalışılmaktadır.

Hepimiz bu emanete sahip çıkmak adına yapabileceğimiz ne varsa yapmalıyız.

Gereken tüm fedakarlıkları göstermek ve çocuklarımızı bilinçlendirmek bu dünyaya ödemek zorunda olduğumuz borcumuz olmalıdır.

Hepinize soluk alınabilir bir dünya diliyorum…

 
Toplam blog
: 49
: 707
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

İnzivalarda ve isyanlardayım...Yaşanmış tüm olumsuzluklara rağmen hayata yenik düşmeyen, her töke..