Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Doğal yollardan kanımızın temizliği

Doğal yollardan kanımızın temizliği
 

Vücudumuzdaki kanın temiz olması sağlığımız için çok önemli. 
Kan kısaca şu görevleri yerine getirir.
 
- Akciğerlerdeki oksijeni hücrelere taşırken karbondioksidi atar. 
- İçindeki alyuvarlarla bedeni korur.
- Bedendeki atık maddeleri toplar ve onları atar.
- Protein, yağ, karbonhidrat ve hormonları taşır.-
- Bedenin su dengesini korur ve beden ısısını dengeler.
Tüm bu işleri verimli olarak yapabilmesi için kanın temiz tutulması gerekir.
 
Şu üç nedenden dolayı kan kirlenir.
 
1 Hayvansal proteini fazla tüketmek
2 Sağlıksız gıdalar tüketmek
3 Hareketsiz yaşam tarzı
 
Kanın temizlenmesine özen göstermediğinizde kötü alışkanlıklar ciddi sağlık problemlerine yol açabilir.
 
1 SARIMSAK, kan temizleyici özelliklerinin yanı sıra hiper tansiyonu ve dolaşım bozukluğunu önler. Kandaki kötü kolesterolü düşürür. Kan akışının organlara rahatça akmasını sağlayarak aort damarı, koroner atardamarlar ve beyin damarlarını korur. ALLİCİN adlı sülfür bileşenleri bulunur. Bu bileşen kandaki toksinlerin ve bağırsaktaki zararlı mikro organizmaların atılmasını sağlar. Sarımsak, vucutta gezen kanda zırh gibidir.
 
2 ZERDEÇAL, Hindistan'dan gelen bu bitki lezzetinin yanı sıra sağlık içinde kullanılır. Kansere karşı koruma sağladığı bilimsel olarak ispatlanmıştır. DNA hasarını tamir eder ve kronik iltihaplanmayı giderir. Kalp hastalıkları ve kan pıhtılarının oluşmasını önler. Damarlarda plak oloşumunu önleyerek kötü kolsterolü düşürür.
 
3 ISIRGAN OTU, içerdiği histamin ve formik asit sayesinde kanı temizler. Kanamaları durdurma özelliğine sahiptir. Her gün çay olarak tüketildiğinde kolestirol ve tansiyona iyi gelir. Sindirim sistemini iyileştirir ve diğer pek çok organları temizler. Regl döneminde görülen gerginliği önler ve ağrıları azaltır.
 
4 FESLEĞEN, Karaciğer ve böbreklerde biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Vücudu sindirim problemleri ve enfeksiyonlardan korur. Anti bakteriyel özellikleri bulunan fesleğen kalp dostudur. İdrar söktürücü özelliğiyle kandaki toksinleri atılmasını sağlar.
 
5 KİŞNİŞ, diğer adı AŞOTU, Kanı temizler, civa ve benzeri zararlı minerllere karşı koruyan bir bitkidir. kalp ve damarlardaki hasarı iyileştirir. Anksiyete sorunlarını giderir.
 
6 KARAHİNDİBA, her bahçede ve yol kenarıda göre bileceğimiz yabani ottur. Sarı çicekleri vardır. Sindirim sistemini toksinlerden temizleyeöek besin maddeleri ve antioksidanlar içerir. Karaciyer hastalıklarına karşı korur ve kandaki toksinleri temizler. Yapraklarını günde üç bardak çay olarak tükete bilirsiniz.
 
7 ŞEVKETİ BOSTAN, Tohumu içerdiği flavanoid maddesi nedeniyle tıbbi olarak kullanılır. Tohumlar hasarlı hücreleri onarır ve yeni hücreleri korur. Bedendeki toksinleri çözüle bilir hale getiren enzimlerin üretilmesini sağlar bu şekilde toksinler kolayca beden dışına atılır. İdrar söktürü özelliğe sahiptir. Sindirim ve safra salgılarını arttıran bu bitki, bağırsaklarda birikmiş olan gazın dışarı atılmasına yardımcı olur.
 
Toplam blog
: 101
: 3501
Kayıt tarihi
: 17.11.13
 
 

Ucunu göremediğim kadar  Özgürlük, Aldırmadan hiç birşeye,  bütün kuralları kırıyorum Ne olursa o..