Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '18

 
Kategori
Siyaset
 

Doğru Aday Muharrem İnce mi?

Herkesi şaşırtacağı dillendirilen Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı bilmecesi, Sayın Muharrem İnce’nin adının anons edilmesinden sonra nihayete ermiştir.

Her şeyden önce…

Ülkemiz adına Sayın İnce’nin adaylığının hayırlara vesile olmasını temenni ederim…

Günlerdir Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir “sır” gibi sakladığı aday, demek ki Sayın Muharrem İnce’ymiş.

Yalnız, burada, insanları “çıldırtacak” veya “şaşkına çevirecek” bir aday profili ile karşı karşıya değiliz.

***

Sayın Muharrem İnce’nin adı zaten, CHP’sinin cumhurbaşkanları adayları içinde geçmekte ve dillendirilmekte idi. Bu bakımdan toplumumuzu heyecanlandıracak bir cumhurbaşkanı adayıyla karşılaşmadık.

Gelelim Sayın Muharrem İnce üzerinden estirilen tartışmaların tonuna. Bir kesim; özellikle iktidar tarafında yer alan köşe yazarları, Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adayı olmasından sonra geyiklere başladılar.

Neymiş efendim Sayın Kılıçdaroğlu, bir nevi Sayın İnce’yi genel başkanlıktan uzak tutmak için, amiyane tabirle ekarte etmek için, toplumun önüne atmış.

Ne diyebilirim ki! Bence, bu tür polemiklerden öte bizim odaklanmamız gereken husus: Sayın Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı seçiminden zaferle çıkabilir mi? Her şeyden önce, Sayın İnce’nin bu kısa sürede, uzun soluklu koşulacak maratonu önde bitirebilme şansı var mı?

***

Yine, herkes, kanıksadığımız doneler üzerinden yorumlar yapıyor.  İşte efendim Sayın İnce, Kemalist-Atatürkçü ve seküler Cumhuriyetçi kesimlerin tam istediği gibi bir cumhurbaşkanı adayıymış. Tamam da bu özellikler, Sayın İnce’nin seçimi kazanması için yeterli midir?

Bence, Sayın Muharrem İnce, tüm toplumu kuşatabilecek bir siyasal dil kullanmadığı müddetçe, bu seçimden zaferle çıkması olası değil. Daha önce belki ifade ettim; ama bir kere daha söylemekte yarar görüyorum: Bu seçimde, seçimin bilinmeyenlerini Kürt vatandaşlarımız ile muhafazakâr kesimler oluşturacak. 

 

 
Toplam blog
: 706
: 83
Kayıt tarihi
: 18.05.16
 
 

Ben, Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunuyum. Şuan için öze..