Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '12

 
Kategori
Sosyoloji
 

Dostluk

Dostluk
 

Dostluk ve düşmanlıkla ilgili konuyu tartıştık arkadaşlarla. Ülkeler arasındaki dostluk ve düşmanlıklara, aşka dair dostluk ve düşmanlıklara ve kişiler arasındaki dostluk ve düşmanlık konularına deyindik.

Hepsinin de bileşkeleri aynı aslında. Tek farkı, birinin ülkeler arası politika ile ilgili olması dır.

Ülkeler arasındaki dostluk ve düşmanlık paradikması çıkar ilşkilerine dayalı olduğundan konumuzun dışında tutmaya çalıştık.

Bizim işlediğimiz konu insan ve insana dair dostluklar ve düşmanlıklardı.

Zaman zaman hararetli tartışma atmosferine girmiş olsak da sonuçta aynı noktada birleşebildik.

Sonuç olarak; bireyler arasındaki dostlukların oluşabilmesi için uzun zaman dlimine bağlı olduğu, gerçek dostların da asla düşman olamayacağına ve herhangi bir nedenle iki dostun birbirlerine düşman olduktan sonra da tekrar dost olamayacaklarına inandık, iki kere ikinin dört ettiği gibi.

Dostluklarda katışıksız dürüstlük vardır. 'Sen ben' değil 'biz' vardır. Karşılıklı güvenduymak vardır. Onunla rahat hissetmek vardır. Beraber hüzünlenmek, beraber gülmek, beraber ağlamak vardır. Dostun yanında olmadığı zamanda bile onu yanında hissetmek vardır.

Böyle bir dostluğun oluşabilmesi için elbette ki uzun süreye bağlı ve bir çok şeyin paylaşımları sonucunda ortaya çıkabiliyor ve sağlam bir dostluğun da hiç bir koşulda bozulamayacağına inanırım.

Yok efendim, günümüz koşullarında dostluklar oluşmaz mış, dost olanlar dost kalamaz mış, dostluklar bozulur muş.. ben katılmıyorum bu tür söylemlere.

Bozulan dostluklarsa, yapay dostluk olduğunu düşünüyorum.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..