Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '13

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Dr. Ceren Çakmak ile Biorezonans üzerine konuştuk..

Dr. Ceren Çakmak ile Biorezonans üzerine konuştuk..
 

dr.ceren çakmak


BİO SAĞLIK DANIŞMANLIK MERKEZİ DOKTORU CEREN ÇALMAK” BİOREZONANS İLE BİR ÇOK HASTALIĞI BÜYÜK BAŞARI İLE TEDAVİ EDEBİLİYORUZ”

SORU- Bize kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okulları tamamladınız? Nerede çalıştınız bugüne kadar?

CEREN ÇAKMAK - Ben Ceren Çakmak, 2010 Çapa Tıp fakültesi mezunuyum. Meslek hayatıma başladıktan sonra iki yıl aile hekimliği yaptım. Sonrasında birkaç hastam vasıtasıyla ‘Biorezonans’ ile tanıştım. Hastaların hikayeleri çok etkileyici, anlattıkları rahatsızlıklar ise modern tıpta, tıp literatüründe tedavisi imkansız hastalıklardı ve bu tedaviler biorezonansla olmuştu. Biorezonans cihazını, bu sistemi araştırmaya karar verdim. Gerek Türkiye gerek rezonansın ana vatanı Almanya’da yaptığım araştırmalar sonunda bu yeni ve çok farklı tıp disiplini beni adeta büyüledi ve bu konuda uzmanlaşmaya karar verdim. Yaklaşık 1 yıldır biorezonans konusunda çalışmalarıma devam etmekteyim

SORU- Biorezonans nedir?

CEREN ÇAKMAK - Çok zor bir soru. Bu konuda ciltlerce kitap yazılabilir kısaca okuyucularınızın da anlayacağı bir dille özetlemek gerekirse cihazımız vucuttaki tüm frekansları ölçüp, bunlar arasından hastalıklı olanları sağlıklı olanlardan ayırt edebilme özelliğine sahip. Tedavide ise hastalıklı olan bölgeye olması gerekenfrekanslar; yani sağlıklı doku frekansları gönderilerek hastanın iyileşmesi sağlanmaktadır.

SORU- Hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır?

CEREN ÇAKMAK -Yine çok zor bir soru. Binlerce kişi üzerinde denenmiş ve başarılı olduğu ispatlanmış yaklaşık 400 hastalık programı mevcut. Haliyle bu 400 hastalığın ismini burada zikretmek oldukça güç. Birkaç örnek vermek gerekirse; Bel fıtığı boyun fıtığı, Romatizmal hastalıklar (Romatoid Artrit, Ankiloizan Spondilit, İltihaplı eklem romatizması vs…) alerji, astım, obezite tedavisi, migren, eklem ağrıları gibi…

SORU-Bu cihaz; ülkemizde hangi kurumlarda kullanılmakta, şimdiye kadar?

CEREN ÇAKMAK - Altı tane Tıp Fakültesi hastanesinde kullanılıyor. (Konya Selçuk….. ) Ancak özel olarak hasta ve hastalıkla ilgilenmek gerekirse bu kurumlarda yalnızca sigara bırakma üzerine kullanılmaktadır.

SORU- Biorezonans tedavisini SGK karşılıyor mu? Hastalara bu tedavi ne kadar maliyet çıkarıyor?

CEREN ÇAKMAK - Ne yazık ki karşılanmıyor. Maliyet hastaya ve hastalığa göre değişmekle birlikte, diğer tadavi seçeneklerine kıyasla (ameliyat vs..) yaklaşık üçte biri fiyatına gelmektedir. İnsanların ameliyatsız, ağrısız, iğnesiz ilaçsız, hiçbir yan etki ile karşılaşmadan (netice olarak tedavi esnasında yalnızca ses dalgası uyguluyoruz), kesin olarak iyileştikleri düşünüldüğünde bu tedavinin maliyeti çok uygun diyebiliriz.

SORU-  Kaç seansta hangi hastalıkları tedavi ediyorsunuz?

CEREN ÇAKMAK- Mesela üç seansta alerji tedavisi uyguluyoruz. Bel fıtığı tedavisi genellikle 4 seans sürüyor, tek seansta sigara bırakma,tek seansta migren tedavisi şeklinde örnek vermek mümkün.

SORU - Geçmiş tecrübelerinizde başarı yüzdeniz kaç, biorezonans aleti ile?

CEREN ÇAKMAK- En iddialı olduğumuz konu alerji, 3 seanslık tedavisine düzenli gelen hastalarda başarı oranımız %100, sigara bıraktırmada %87, bel fıtığı boyun fıtığında %95, ağrı da %93, zayıflama da %100..

Kısaca faydalı olabildiğimiz 400 hastalıktan en düşük başarı yüzdemiz Sedef hastalığında %50 olarak görülmüştür. Diğer istatistikler göz önüne alındığında bu yüzde 50’lik başarı oranı düşük görülebilir ancak söz konusu sağlık olunca bu dahi yüksek bir başarıdır. Ve burada sizin ve okuyucularınızın özellikle dikkatini çekmek istediğim bir konu var; bu saydığımız hastalıkların hiçbiri hastanelerde ve diğer sağlık kuruluşlarında tedavi edilememektedir.

SORU- Bioenerji, biyofeed-back ve bio rezonans arasında ne fark var?

CEREN ÇAKMAK -Bu yeni tedavi yöntemi, Biorezonans bir çok tamamlayıcı tıp prensibini içinde barındırmaktadır. Bu saydıklarınıza ek olarak Psikokinezyoloji, Patofizyonomi, Matriks.. gibi birçok alt disiplini kapsamaktadır.

SORU-  Bu konuda başka neler anlatabilir siniz?

CEREN ÇAKMAK -Buradan aileleri bir konuda bilgilendirmek istiyorum. Eğer çocuklarının belirgin alerjisi varsa veya çok sık hastalanıyorlarsa mutlaka alerji testi ve tedavisi yaptırmalılar… Alerji için kullanılan ilaçların yan etkileri çok fazladır. Mesela ömür boyu alerji ilaçları kullanan bir çocuğun obezite, yüksek tansiyon, şeker hastalığı gibi rahatsızlıklara yakalanma ihtimali oldukça yüksektir. Üç haftalık bir tedavi sonucunda çocuklarının sağlığını güvence altına alacaklar ve kendi bütçelerini, devlet bütçesine inanılmaz bir katkı sağlayacaklardır.

Kilo sorunu olan okuyucularınıza önerim gıda intolerans testini yaptırmaları yönündedir. Yıllarca diyet ve spor yapmalarına rağmen kilo veremeyen hastalarımıza intolerans testi yapıp tedavi ettiğimizde hızlıca kilo verdiklerini gözlemlemekteyiz…

SORU- isteyenler size hangi adresten ulaşabilirler.

CEREN ÇAKMAK -  Bizimle irtibata geçmek isteyenler  Bio Tıp Sağlık danışmanlık merkezine internetten www.saglikdanismanlik.comadresinden ve 0212. 6520055 numaralı telefonlarımızdan  ulaşabilirler.

İlginize çok teşekkür ederim.

Ben de teşekkür ederim.

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..