Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '12

 
Kategori
Güncel
 

Dün gece Kadir Gecesi'ydi…

Dün gece Kadir Gecesi'ydi…
 

Kadir gecesinin ne olduğunu anlatmaya gerek yok. Denir ki, bu geceyi dua ile geçirenlerin günahlarının af olacağı umudedilir. Genel kabul böyledir de, bu satırların yazarı her şeyin o kadar kolay olduğunu düşünmemektedir.

Bir defa Allah “kul hakkı ile karşıma gelmeyin” demiştir. İçinde kul hakkı olmayan günahlar ise kimseyi ilgilendirmez. Yaptığım uzun gözlemler dua edenlerin tövbelerinin nedenlerinin çoğu kul hakkı ile ilgilidir.

Benim asıl üzerinde durmak istediğim konu Allahın son dini olan Müslümanlığa ve Müslüman halklarına bu kadar zulüm yapılıyorken, üstelik bu zulmün baş aktörleri arasında kendini en iyi Müslüman olarak tanıtan kendi yöneticilerimiz varken, yani bu zulüm erbabını kendimiz seçmişken neyin tövbesinin edildiğidir.

Şöyle bir hafızanızı yoklayın. Irakta Ramazan ayı bile ara verilmeden Müslümanlar bombalanmış milyonlarca Müslüman katledilmiş, Müslüman kadınların ırzına geçilmişti. Ebu Gureyb zindanından; “Bedenlerimize her gün hayvanlar gibi saldırıyorlar, hepimiz karnımızda ABD piçlerini taşıyoruz. Öldürün bizi.” Diye yalvaran Nur’un çığlığı kulaklarınızdan çıktımı? Benim gitmiyor dostlar.
Daha o kadar da fuhuşa sürüklenen Iraklı kadınlar var. Evladımın karnını doyurabilmek için çocuğumun yüzünü duvara çevirip kendimi satıyorum diyen Iraklı kadın… Diğer yanda bu zulme alkış tutan, bu zulmün sahiplerini överek Allaha onlar için dua eden yöneticiler…

Peygamber Efendimiz'in ‘en değerli hazineniz’ buyurduğu haysiyet ve şerefimiz ne oldu?

Libya’da da farklı zulüm yaşanmadı. Zulmü gören yine Müslümanlar, zulmedenler ise ortakları Müslümanlığı kimseye bırakmayan ekip. Libya’nın bombalanmasına ortak olan biz, denize dökülmüş Müslümanları bile kurtarmamıştık basit hesaplar uğruna.

Şimdi sıra Suriye’de. Zulüm ekibi yine iş başında. Anlaşılan Afganistan, Irak, Libya,da yaptığımız zulüm ortaklığı başarı sağlamış ki Suriye’ye yapılan zulümde baş rollerden biri de bizim. Ramazan demeden Müslümanları katledilmesine devam ediliyor.

Sevgili dostlar,

Bu tür zulümleri önlemek görevimiz olduğu halde bu zulümlere zalimlerin safhında yer tutarak ortak olduğumuz için ben çok utandım. Acaba ellerinizi açtığınızda sizde böyle bir utancı hissettiniz mi?

Dün gece Kadir gecesiydi de...

İzmir 2012-08-15

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..