Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '11

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Dünya Engelliler Günü'ne özel bir sergi

Dünya Engelliler Günü'ne özel bir sergi
 

Dünya Engelliler Gününe Özel bir sergi...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kent Konseyi Engelliler Meclisinin düzenleyeceği Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı, Dünya Yaşlılık Derneğinin desteğiyle "Yaşama Sevinci; Engelleri Kaldırır " görüşüyle ülkemizde ve dünyada hızla artan Engelli nüfusa dikkat çekmek ve toplumumuzu bu günlere ulaştıran büyüklerimize verdikleri emek ve çalışmalarına teşekkür maksatlı ödül töreni hazırlıkları bütün hızıyla devam ediyor.

“Uluslararası Yaşama Sevinci” ödül töreni, 7 Aralık Saat:13.30’da Ankara Kocatepe Kültür Merkezinde düzenlenecek.

Dünya Yaşlılık Derneğinin proje gruplarından olan “Genç Kalan Büyükler-Remaining  Young Adults”  bu ödül törenine özel hazırlanan sergi koordinatörü Fazilet Uyanık ekip arkadaşlarıyla beraber çalışmaları büyük bir azimle devam ettiklerini açıkladı.

Halen devam eden çalışmada; Buğra Ceylan: resim,
Fazilet Uyanık: Heykel, rölyef, fotoğraf çalışması,
Mustafa Aydoğan ve Hüseyin  arıcı  ortak şekilde; kaplumbağa terbiyecisini
görme engelli ve diğer kişiler için  ortak  bir proje yapacaklar.
Hüseyin  Arıcı; video, tuval,
Murat Aypek; resim ve fotoğraf çalışması,
Baran Çağanlı; taş heykelini sergileyecek.

“Genç Kalan Büyükler-Remaining  Young Adults” proje grubu bakın bu sergininin temelinde yatan duygu ve düşüncelerini nasıl dile getirdiler.

“Dünyada yaşayan insanların her gün yaptığı bazı alışkanlıkları vardır. Her sabah kalktığında dişlerini fırçalamak, yemek yemek, yürümek gibi… Peki dünyada bu alışkanlıklarını yapamayan yada yapmakta zorlanan insanlar olduğu düşüncesi size bir şey çağrıştırıyor mu?
Normal bir insanın yaşadığı sıkıntıların daha fazlasıyla karşılaşan bir topluluk var ve onların farkında değilmişiz gibi davranamayız çünkü engel her zaman doğuştan kaynaklanan bir durum değildir. Hayatın her anında engellerle karşılaşabiliriz. Bugün normal olan bir insan yarın her hangi bir durumda engelli olabilir.
Bu toplumda yer alan insanları anlayabilmek onlara acıma duygusuyla yardım etmek değildir. Bu şekilde hareket edenler kendi engelleriyle karşılaşırlar. Engelli insanların içsel dünyalarını, yaşadıkları zorlukları, istediklerini, hayallerini ve dünyaya bakış açılarını görmeği anlamak ve anlatmak için 7 Aralıkta Kocatepe Kültür merkezinde gerçeklecek Ankara Büyükşehir Belediyesinin Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile birlikte Dünya Yaşlılık Derneğinin Genç Kalanlar Proje grubunun işlerini sergileyeceği Engeliler gününe ithafen  1.Uluslar Arası ‘YAŞAMA SEVİNCİ ‘’ödül törenine özel olarak hazırlanan bu sergi bu  kavrama dayanarak  oluşturulmuştur.”

Dünya Yaşlılık Derneği kurucusu Umut Çınar; bu serginin böylesine hevesli, sanatçı, girişimci insanlarla yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek başka proje gruplarımız ve sürprizlerimiz olacak. Mesela: 2012 yılı Dünya yaşlılık yılı 18-24 Mart tarihlerinde çeşitli etkinliklerimizin yanında “Gümüş saçlı güzeller” Proje grubumuzun da dillerden düşmeyecek bir yarışma programı olacak.

Çok güzel bir atasözümüz vardır. Birlikten kuvvet doğar diye bu çalışmalar için bu söz çok yerinde. Bizde emeği geçen herkesi şimdiden kutluyoruz.

e-mail:belginturan@gmail.com

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..