Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '18

 
Kategori
Dünya
 

Dünya Politikacıları Aslında Ne Yapıyorlar?

Dünya Politikacıları Aslında Ne Yapıyorlar?
 

Biz seçmenlerin anlamadığı veya anlamak istemediği bir konu var.

Ülkede yapılmakta olan politika (gerçi politika falan da yapıldığı söylenemez ya..) sanki ülke için ülkenin vatandaşına yönelik yapıldığını zannediyoruz. Sanki ülke bütünlüğü adına politika üretildiğini zannediyoruz. (Ülke zaten bütündür Atatürk sayesinde ve ilelebet da öyle kalacaktır)..

Sanki ülkenin dış düşmaları var mış gibi politika üretilmeye çalışılıyor sözümona. Kanmayın siz terör örgütlerine. Onlar Amerika'nın Büyük Ortadoğu Projesi için hayata geçirmiş olduğu ve örgütlemiş olduğu gerektiğinde harekete geçirdiği özel donanımlı terör örgütleridir. Amerika düğmeye bastığında bir bakmışız Ankara'da, Beşiktaş'ta, Sultanahmet'te, Suriye'de, Kabil'de şurada buradadır.

Ne diyorduk?

Ülkenin dış düşmanları falan yok. Zaten soğuk savaş dönemi kapanalı ve tarih olalı uzun yıllar oldu.

Sovyetlerin dağılmasıyla birlikte kurulmuş olan yeni dünya düzeninde global ekonomi sistemi bağlamında ülkeler arasında olsa olsa parasal düşmanlıklar söz konusu olabilir ki, buna da düşmanlık değil rekabet piyasası koşulları nedeniyle oluşmakta olan çikar çatımaları denir.

Dönemsel olarak dünyada en çok tüketilenler arasında birinci sirayı enerji yer aldığına ve neredeyse tüm dünya ülkelerinde tıpkı demir raylarda olduğu gibi petrol ve gaz boru hatlarıyla donatılmış. Neredeyse her ülkenin her ülkeye bir birleriyle ekonomi çıkarları söz konusudur. Günümüzde yaşanmakta olan terör olaylarının hepsi bu çıkarlar doğrultusunda meydana getirildiğini biliyoruz ABD tarafından.

*

Konu başka yerlere doğru gitmeden asıl konumuza dönelim..

Siyasiler tarafından ülkede üretilmeye çalışılan politikalar her ne kadar ülke için üretiliyor gibi görünse de kazın ayağı öyle değil misali dış ülkelere yönelik yani global ekonomiye yönelik üretiliyor olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz.

Mesela İran'da gelişen olayları belli kanala kanalize edilmesi için dün Erdoğan ile Hasan Ruhani arasında bankacılık konusunda işbirliğini geliştirecek konularda karşılıklı olarak kararlar alınmış. Bu durum İran'da son günlerde gelişen olayların Suriye'de olduğu gibi olmayacağını gösterirken İran'da daha çok radikal kararların oluşması doğrultusunda BOP bağlamında İran Türkiye Rusya ve ABD dörtgeni içinde gelişecek olan adımlar olduğunu düşünüyorum..

Şunu anlatmaya çalışıyorum aslında..

Ülkede iktidarı muhalefeti ana muhalefeti yavru muhalefetiyle kısaca parlamentoda grubu bulunan tüm siyasi partiler ülke geleceğini düşünerek değil dünya geleceğini düşünerek politika üretmeye çalışıyorlar. Keşke tüm dünya halkının haklarına yönelik politikalar geliştiriyor olsalar. Geliştirmiş oldukları politika dünya tuccarlarına yönelik olduğundan dolayı kafamızın tası atmaktadır, yoksa ülke sınırlarının ortadan kaldırılması ve dünyadaki tüm insanların kardeşçe yaşamalarına yönelik politika üretiyor olduğunu görebilseydik alınlarından öperdik.

Bırakınız tüm dünya insanlarına yönelik politika üretmeyi, ülke vatandaşına yönelik politika ürettiklerini görebilsek de öperdik alınlarından (tüm siyasiler dahil). İnsan olan bir politikacı asgari ücret kepazeliğini çözmeye çalışır!

Asgari ücret tespit komisyonunda her partidan temsilciler yer almaktadır. Yahu bir taneniz de mi kendinizi bir asgari ücretlinin yerine koyup düşünemez duygularına tercuman olamıyorsunuz be! Yazık çok yazık.

Gerçi kendinizi başkasının acılarını yoksulluklarının yerine koyabilecek donanıma sahip olsanız politikacı olmazdınız o da ayrı konu!

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..