Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '14

 
Kategori
Dünya
 

Dünyada kimin ne hüneri var/Hintli şarkı söylesin, Arabı dans ettir, Türk'ü savaştır, Rus'u seviştir

Dünyada kimin ne hüneri var/Hintli şarkı söylesin, Arabı dans ettir, Türk'ü savaştır, Rus'u seviştir
 

Herkes her şeyi yapar ama bazıları bazı şeyleri çok farklı yapar. Hintli kız (erkeklerinin de sesi çok yanıktır) şarkı söylerken Tanrı bile yücelerden eğilip dinlermiş. Yıllar önce, duyduğu Hint şarkısının söyleyenini bulmak için Hint ellerinde kaybolan batılı bir seyyahı okumuştum.

Bütün araştırmalarıma rağmen Çinlilerin diğer insanlardan farklı bir özelliğini bulamadım. Ama onları ayrıcalıklı yapan belki de budur.

Afrika'nın erkekleri de kadınları da (özellikle erkekleri) seks objesi olarak (zenci) ünlenmişler ama yatakta pek de maharetli olmadıklarını yaşayanlar anlatırlar.

İngilizlerde her şeyden biraz var ve hiçbir şeyleri öyle aman aman değil. İngiliz insanında biraz masumiyet sorunu var gibi. Kendileri yaratma değil de zaten bitmiş hazır işleri organize etme  konusunda mahirler bence. Dünyanın yönetimini İngilizlere vermekte sakınca yok.

Türklerin savaş konusundaki yeteneğini âlem biliyor. AmaTürklerin  bu yeteneği aslında bir küçük detay farktan ileri geliyor. Diğer milletler savaşırken "ölmeden kazanma" Türkler ise "kazanmasa da ölme" becerisi gösteriyorlar. E malum savaşlar da ölmeden kazanılamayınca...

İspanyolları/Portekizlileri kâşif ruhlu bilirdik. Ama  keşfedilmiş  dünyada galiba  bu özelliğin anlamı kalmadı.

Fransızların o pek ünlü asalet takıntıları kalmadı. Ama hala mutfakta harikalar yaratıyorlar. Bir de hastası olduğumuz  Fransız usulü cinayet filmlerinin ne yazık ki modası geçti.

Amerikalılara ne yaptırırdın? Kovboy filmi. Amerikalılar her devirde ve halen sadece kovboy. Apaçiler geliyor, boooovvvvvv!

Belki şimdilerde tutucu gerekçelerle ortaya çıkmıyor ama Arap kadınlarının "ya leyli" dansları çağlar boyunca dünyada fırtına gibi esti. Ürdünlü Zehra o bizim bildiğimiz göbek taşı rakslarını yapmış olsa Maykıl Ceksın arenalarının tozunu atar. Tanrı Arap kadını adeta raks için yaratmış.

 

 
 
 
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..