Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '14

 
Kategori
Deneme
 

Dünyanın sonu

Dünyanın sonu
 

Global ısınma, sera gazları, nükleer tehlike, radyasyon, kansorojen madde vs... etrafınızdaki herkes devamlı dünyanın sonundan bahsediyor. Fazla ısınmadan, çok soğumadan, gulf stream akıntısının durmasından dünyaya meteor çarpmasına kadar her türlü felaket senaryosu mevcut. Her konu hakkında yorum yapan bilim adamı yada uzman ise aynı şeyden bahsediyor. Dünyanın sonu...

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bu dünya en az 5.000.000.000 yaşında ve biz insan oğlu maksimum bunun 200.000.000 yılında varolmuş olabiliriz. Zira zaten hava elverişli değildi yaşamamız için daha önce...

İnsan oğlunun gerçekte akıllı ve verimli olarak dünyada varolduğu süre 5.000 ila 10.000 yıl ki buda dünyanın yaşını, insan hayatıyla kıyaslarsanız göz kırpması kadar br zaman eder.

Biz ne yaparsak yapalım bu dünya bizden önce vardı ve sonra da olmaya devam edecek. Esas soru biz burada olacak mıyız? Çünkü dünya kesinlikle olacak.

Yere attığınız çöpler, kirlettiğiniz nehirler, zehirlediğiniz hava yada zehirlediğiniz dereler dünyayı yok edecek diye korkmanıza gerek yok. Yok etmeyecek çünkü.

Matrix filminde bir sahnede insanoğlu bir virüse benzetiliyordu. Her gittiği yeri betonlaştıran ve yok eden virüslere belkide bu doğru bir tanımdır.

Zira dünyada birçok profesör bu hızla ürememiz halinde Dünya nüfusunun en az yarısının 25 yıl içinde öldürülmesi gerekeceğini düşünüyor. Yiyecek ve suyun bu kadar insana yetmeyeceğini düşünüyorlar.

Etrafınıza bakın acaba biz dünyayamı zarar veriyoruz. Yoksa kendimize mi?

Doğaya zarar vermeden önce 2 defa düşünün. Doğa intikam alırken bence pek bizi düşünmeyecek çünkü...

 
Toplam blog
: 23
: 1421
Kayıt tarihi
: 23.11.08
 
 

1979 Bursa doğumluyum. Kocaeli Makine Mühendisliğinden mezun oldum.Çevre Müh. Yüksek Lisansımı ya..