Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '16

 
Kategori
Deneme
 

Dünyayı başımıza yıkıp kaderi haklı çıkarıyorlar; gücümüz yetmeyince de inanmak zorunda kalıyoruz

Dünyayı başımıza yıkıp kaderi haklı çıkarıyorlar; gücümüz yetmeyince de inanmak zorunda kalıyoruz
 

Her şeyin kader olduğunu düşünüyorsunuz değil mi, inancınız olmasa bile, gücünüz yetmeyince. Kaderin ispatı için, kader vardır dememiz için, her şey kader dememiz için öyle bir dünya yaratıyorlar ki ateist bile çaresiz kalıp teslim oluyor. Her şeyin dünyada bize bağlı olduğunu, Allah’ın işi olmadığını bildiğimiz halde mücadele edemeyip yenilince, hep yenilince “kader galiba” diyoruz.

Cehalet bilimi yeniyor ve bizi kör karanlıklara mahkûm ediyor. Oysa tüm bunlara boş verip yenmek için sonuna kadar gittiğimizde bazen yenilmezliği de yeniyoruz. Karşımızdaki güç yenemeyeceğimiz kadar değil, biz o gücü yenecek kadar güçlü değiliz. Adam tuvalete gidemiyor, Mars’ın keşfiyle dalga geçiyor. Çünkü elinde kader kozu var. Yenemediğimiz bütün sorunlar kadere hizmet ediyor. Çocuğun hastalanıp ölüyor. Bu senin elinde bir şey. Ama engel olamayınca kader diyorsun. Kader değil oysa. Cehalet haklı çıkıyor, bilim teslim oluyor.

Bugün dünyada kadere inanmayan, her şeyin bizim elimizde olduğunu düşünen ama dünyanın düzeninin değişmediğini görünce inanmaya inanmaya çaresiz kadere sığınan milyarlarca insan var. Bunun bir kader olmadığını, dünyayı bu hale getirenler olduğunu görmüyorlar. Bizlerin izin verdiğimiz kötüler güruhu dünyayı başımıza yıkıp olmayan bir kaderi yaratıyorlar.

Kaderciler, ama illa da kader cihadı yapanlar durumdan memnunlar. Ya Allah’a gideceksiniz ya da öleceksiniz diyorlar. Allah’a gittiğimiz zaman da öldüğümüzü bilmiyorlar. Biliyorlar ama ispat için diyorlar. Sırf Allah var denilsin diye ölüyoruz, yok oluyoruz. Mezarlarımız Allah’ın varlığının ispatı için belge.

Bu haliyle bu şekilde kadere inanan kaç kişi vardır? Çünkü kulun hiçbir fonksiyonu yok, her şey Allah tarafından deniliyor. Kuşların bile güleceği bu şeye depremde evler başımıza yıkılırken korkudan kuzu kuzu inanıyoruz. Ama aynı evler Japon’un başına yıkılmıyor. Gerçeği göremiyoruz.

Dünyanın başımıza yıkılması Allah’ın varlığının ispatı için… Kader haklı çıksın diye. Madem öyle, bizim hiçbir fonksiyonumuz yok, her şey Allah’tan her şey kader, ben hiçbir şey yapmıyorum anasını satayım. Çünkü denilene göre ne yaparsak yapalım durum değişmeyecekmiş! Yukarıda bir el varsa aşağıdaki ele gerek yok!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..