Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '12

 
Kategori
İyi Manzaralar
 

Düşsel bir güzellikler, Maşukiye, Sapanca, Kırkpınar

Düşsel bir güzellikler, Maşukiye, Sapanca, Kırkpınar
 

Kırkpınar


Bizler için hafta sonu ne kadar değerlidir. 7 günün 6 gününü çalışarak geçiriyoruz ve geride kalan 1 günü ise 6 günün yorgunluğunu atmak için kullanıyoruz. Bu kadar değerli zamanın en güzel şekilde geçirebilmeniz için işte size Pazar kaçamağı örneği.

Bir Osmanlı kasabası olan Hereke sahilinde açık büfe sabah kahvaltısı ile güne başlıyoruz, sahilden gelen balık kokuları, hemen arkamızda yemyeşil doğa ve tertemiz deniz. Hereke cennetten küçük bir köşe. Sahilde tertemiz havada aldığımız kahvaltı aslında mutu geçecek bir günün ilk müjdecisi gibiydi. Kahvaltının ardından bol bol resim çekiyoruz,  hiç gitmek istemiyorsak da toplanarak Sapanca’ya doğru hareket ediyoruz.

Sapanca’da ben göl kıyısında çay keyfimi yapmak istedim, bir elim fotoğraf makinemde ama gölde bisiklete binmek isteyenlerin sayısı az değildi. Herkes kendi, kendi Sapanca’sını yaşıyordu. Çay keyfinin ardından göl kıyısında bir yürüyüş yapıyorum, hemen her açıdan gölün resimlerini çekiyorum. Sapanca’da zamanın ne kadar çabuk geçtiğini anlamadan rehberimizin toplanıyoruz sesiyle kendime geliyorum. Zaman ne kadar çabuk geçmişti. Sapanca’da geçen muhteşem zamanın ardından, doğal güzelliklerine âşık olacağım o küçük kasabaya Kırkpınar’a varıyoruz.

Kırkpınar, eşsiz ve düşsel bir güzellik. Yeşil ile bütünleşmiş göl kıyısı, özgün kaffe ve restoranları, tertemiz sokaklarıyla Avrupai bir görünüm sunuyor bizlere. İster piknik için gelin, ister balık yemek için ama mutlaka Kırkpınar’a bir defada olsa mutlaka gelin.

Kırkpınar’ın masalsı güzelliklerini geride bırakarak bir başka doğal cennet Maşukiye’ye gidiyoruz. Burada bizleri bekleyen balıklarımızı, kiremitte mantarımızı yiyoruz. Kısa gezilerde bol bol resimler çekiyoruz. Maşukiye’de gezimizi tamamladıktan sonra Sapanca gölünü ayaklarımızın altında hissedeceğimiz Kartepe’ye ulaşıyoruz.

Teleferiklerle daha fazla zirveye çıkmak istiyoruz. Burada bizleri muhteşem kareler bekliyor. Yazımızın başında belirtmiştim haftasonları bizler için çok değerli, en iyi şekilde değerlendirmek gerekir diye. Sizde farklı, doğal bir atmosferde muhteşem bir hafta sonu geçirmek isterseniz Maşukiye, Sapanca turu’na katılabilirsiniz. Benim katıldığım tur (https://www.kulturturlari.net/tur/sapanca-masukiye-kartepe-turu) sizde inceleyebilir bu ve buna benzer turlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

Kendi aracınız ile gitmenin yanı sıra turlarda gitmenin en büyük avantajı doğru bilgi alıyor olmanız ve de çok daha ekonomik bir hafta sonu geçirebiliyor olmanız. 

  

 
Toplam blog
: 19
: 913
Kayıt tarihi
: 11.09.12
 
 

1975 Muğla Fethiye doğumluyum. 1998 yılından bu yana turizm ile içiçe birisiyim. Dünya üzerinde b..