Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '15

 
Kategori
İlişkiler
 

Duygularla yaşamak

Duygularla yaşamak
 

Bazen birine delice kızmak istersiniz hatta küsüp sonsuza kadar konuşmamak. Bazen bunu yaparsınız, çok da kolay bir şekilde üstelik. Çünkü o kişiye ya hiçbir şey hissetmiyorsunuzdur ya da duygularınızı suistimal etmesine tahammülünüz yoktur.
 
Bazen de biri denk gelir;
 
Önce aşkınız sonra sevgiliniz daha sonra arkadaşınız ve en sonunda sırdaşınız olur çıkar. İlk olarak kendinizi size keşfettirir, bilmediğiniz duyguları haberi olmadan öğretir ve sonunda duygularla yaşamaya başlarsınız. Artık yaşamak zorunda olduğunuz iki dünyanız vardır; biri akıl diğeri duygu dünyası ……! Duygu dünyasında yaşamak zordur, acı verir. Sonunda akıl dünyasındaki insanları anlamakta güçlük çekersiniz, onlarda sizi anlamakta….. arada sıkışıp kalırsınız. Bu durum sizi  akıl dünyasından yavaş yavaş uzaklaştırıp kendi kabuğunuza çekilmenize neden olur. En büyük değerleriniz ve elinizde kalan sadece duygularınızdır artık. Karşınızdaki kişi sizin gibi duygularla yaşamayı bilmese de duygularınıza saygı gösterdiğini ve sizi anladığını düşünürsünüz ya da öyle olduğuna inandırırsınız kendinizi. Bu sebeple ne yaparsa yapsın kızamazsınız ve küsemezsiniz!
 
Bu durumun tek sebebi  vardır; Saygı Duymak!!
 
Kişiye değil, hissettirdiği duygulara!!!                                                                                                                               
Bu sebeple kaybetmekten korktuğunuz’ kişi ‘ değil ‘duygulardır’….! Bir daha böyle hissedememekten korkarsınız, böyle sevememekten…..
 
Hepimiz mükemmeli isteriz. Oysa ki mükemmel olan kişiler değil duygulardır. Duygular bizi üzmez, kırmaz, aldatmaz, yanıltmaz sonsuz mutluluk verir…. ta ki onları keşfetmemizi sağlayacak yanlış vücutları bulana kadar..  hayal ve gerçek karşılaştığında umduğunuzu bulamazsanız üzülür, kırılır, yanılır ve aldatılırsınız….
 
Ve merhaba olumsuz duygular!
 
Olumsuz duygular üzer sizi fakat erdem sahibi olabilmek için gereklidir. Sizi yani yüreğinizi büyütür, korkusuz ve cesur olmanızı sağlar. Bu sebeple herşeyi göze alırsınız ve yapmak istediğinizi yaparsınız. Başkalarının ya da karşınızdaki kişinin sizin için ne düşüneceğinin zerre kadar önemi yoktur. Önemli olan sadece kendi doğrularınızdır!
 
Kendi doğrularınızla yaşamaya başladığınızda ise yalnız kalmaya mahkumsunuzdur…!
 
Ta ki doğrularınızla bire bir örtüşecek kişi karşınıza çıkana kadar…… Bu kişi bizim ruh ikizimizdir.. Ve gerçekte değerlerimizin ne olduğunu anlayana kadar karşımıza çıkmazlar…Çıktıklarında ise ya geç kalmışsınızdır ya da tam zamanıdır…!!!
 
Okuyan herkese ‘’tam zamanlı vuslat’’ dileği ile:)
 
 
 
Toplam blog
: 49
: 299
Kayıt tarihi
: 24.07.14
 
 

HAYATA DERKENAR! ..