Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

E-günlük "böyle sol olmaz" dedi...

Türk Solu'ndan tehlikeli çağrı

"Dağa çıkanı da, dağa çıkartanı da dağdan indireni de, hepsini asacağız!"diye yazdılar. (ntvmsnbc.com)

Vay be! ne sol'muş bu. Bunlarında genetiği değiştirilmiş her halde. Kenarımın solcuları...

Merhaba e-günlüğüm, Anlaşılan iktidar yeni bir sol siyaset yaratmaya çalışıyor. Çapulculardan ve sabıkalılardan oluşan bir sol olacak her halde. Bu yazıyı yazanlar ve böyle düşünenler, olsa olsa Faşisttir. Ya da bunlar gerçekten solcu. Bir de Türkiye'nin demezler mi, ilahi sürahi... Yayın organını ilk kez gördüm. Hangi Türkiye'nin solu bunlar merak ettim. Türkiye'nin, sosyalist'i, komünist'i, demokrat'ı vardır ama solcusu hiç olmadı. ("solcu" ne demekse)

Bence bu arkadaşlar kendilerine diğer masalarda iş arasınlar. Arayamazlar ki, hükümet tarafından beslendikleri açıkça ortada. Amaçları provokatif bir görüş yaratmak ve bunu bir tarafa maletmek. Bir sosyalist, demokrat kişi (herhalde bunlara solcu diyorlar) asla kimseyi asmaz ve öldürmez. Demokrasi ve sosyalizm mücadelesi bir bilinçlendirme ve işçi hareketi mücadelesidir. Kişileri, gurupları asla hedef almaz. Sistemi hedef alır ve bilirler ki sistem, savundukları yönde değiştiğinde, bütün görüşler, guruplar, halklar, kardeşçe yaşayacaktır...

Buradan o arkadaşlara duyururum. Kışkırtıcı dergi, gazete çıkartmaktan zaman bulurlarsa biraz da kitap okumalarını öneririm. Adama sorarlar: "Bu gün Cumhuriyet Bayramı, Cumhuriyetimizin 86'ncı yaşına kadar insanlık, demokrasi adına ne yaptın" diye... İlkokul da oynadığınız adam asmaca oyununa benzemez bu işler. İp bakarsın kendi boynunuza dolanır.

Yine sinirlendim e-günlüğüm. Bunlar pırasadan bile solcu olamaz. Bunlar olsa olsa aldıkları destek ile, sadece ortalığı karıştırıp hükümetlere yardımcı olurlar... Aslında diğer pencereden bakıldığında haksız da sayılmazlar. Türkiye'de son gelişmelerden sonra (karşılama törenleri, ilgi, alaka, öze hizmet, tanınan haklar ve olanaklar) terörist olmadığı için pişman olanlar çoğaldı... Hiç bir hükümet kendi vatandaşına böyle hürmet göstermemişti ama, yıllardır adam öldürüp, ortalığı kan gölüne çevirenler ilgi odağı oldu.

Değerli e-günlüğüm; bu gün bayrak asmadık çünkü, bizim bayraklarımız bütün sene asılı duruyor. Dün gece bahçede değerli arkadaşlarım ile Cumhuriyet'in 86'ncı yılı için kadeh kaldırdık. Oğlum ve arkadaşları savunma sanatı dersinden döndükten sonra onlara Cumhuriyet hakkında biraz nutuk attım. Onlarda bana savunma sanatı hakkında nutuk attılar.

Bu arada dikkatimi çekti, domuz gribinden ölenler olmuyor galiba ama, yakında başlar. Doğu da bir sürü sebebi belirsiz ölümler gerçekleşiyor. Hepsini bir zamanlar "keneden, kuş gribinden öldü" diye gösterdiğiniz gibi "domuz gribinden öldü" gösterin herkes iyice korksun...

Sabah iş başı yaptıktan sonra her gittiğim yer de insanlara "cumhuriyet bayramınız kutlu olsun" demeye başladım. Yadırgayanlarda oldu, hoşuna gidenler de. Bir iş yerinde orta yaşlı bir bir vatandaş, başını kaldırdı ve "gerçekten en önemli bayramımız bu bayram, oysa biz başka bayramlarda bayramlaşıyoruz" diye gözlerime bakarak gülümsedi.

Öğleden sonra Elmar iki saatliğine dans dersi vermeye gitti ve geldi. Öğlene kadar sakin olan trafik, öğlenden sonra çok berbat vaziyete büründü. Bir de tren yolu köprüsünün altına bir kamyon sıkışmış, ortalık iyice karıştı.

Puslu ve sakin bir gün oldu bu gün. Hava bulutlu ve soğuk. Kurşun gibi ağır, bağır bağır bağırıyorum... (birden aklıma geldi)

Akşam üzeri karabiberli çorbamızı içip, sarımsaklı yoğurdumuzu yedik ve herkesle öpüşüp, tokalaşıp, sarılmaya devam ediyoruz... Eczanelerde ağıza takılan o ameliyat maskelerinden kalmamış. Bu gün maske ile dolaşan bir sürü insan gördüm. O herkesin korktuğu virüs, benden ve benim gibilerden nasıl korkuyor bir bilsen e-günlüğüm... Kesin domuz gribi virüsü bana bulaşmamak için maske takıyordur... Gel seni sarılıp bir öpeyim e-günlüğüm. Mmmmuah. Hadi yarın yine yazışırız. Hoşçakal...

Biliyor musun: Üçgen, açı, dikdörtgen gibi ve 48 tane geometri teriminin (Türkçe) isim babası bizzat Mustafa Kemal miş...

Çirkin söz:
''PKK'yı bitirmek için! Dağda tek bir terörist yaşatmamak için! Şehre gelenleri içeri tıkmak için! İmralı'daki teröristbaşını asmak için! Onunla masaya oturanları o masaya darağacı kurup asmak için! Evet idam cezası geri gelecek!" (Türksolu gazetesinden vahşet ve şiddet dolu bir alıntı...)

Güzel söz:
"Büyük olmak için kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, ülke için gerçek amaç ne ise onu görecek ve o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır, herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Fakat sen buna karşı direneceksin, önüne sonsuz engeller de yığacaklardır; kendini büyük değil, küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu engelleri aşacaksın. Bundan sonra da sana "büyük" derlerse, bunu söyleyenlere güleceksin... M. K. ATATÜRK

 
Toplam blog
: 512
: 549
Kayıt tarihi
: 06.02.08
 
 

Bir varmış, bir yokmuş... Sağlık, huzur, mutluluk. Başka hiç bir şeye önem vermem bu hayatta. Bu yüz..