Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '14

 
Kategori
Siyaset
 

Eden bulur

Eden bulur
 

Bu seçimlerde  herkes bir şeylerin umudunu taşıyordu. Öyle ya her yerden lağım gibi pislik akıyordu, tapeler, açık açık yapılanlar, internet sansürleri, gezi olayları, v.s. Artık adalet yerini bulacak az da olsa biraz nefes alacaktık. Ama yıllardır hile yapmanın bin bir yolunu öğrenmiş birisinin karşısında  bu kadar cinliğe akıl erdiremeyecek üstelik bunu düşünemeyecek erdemde insanlar vardı. Yani maç eşit başlamadı. Bir kere devletin tüm olanaklarını arabalarını, mitinglere taşeron işçilerin fazla measi yazılarak işten çıkarma tehditleri ile taşıdılar. Onlara iş yapan firmalara  eğer destek olmazlarsa paralarının  ödenmeyeceği mesajını verdiler. Onların harcadığı para devletin değil  de sanki kendilerindi.  Sonra kamyon kamyon basılan oylar , ıslak imzalı tutanaklar hazırdı. Kilit noktalarda oyları kendilerine aktarma , rakibin oylarını sıfırlama, gerekirse oy çuvallarını yok etme timleri de hazırdı. Çünkü onlar başka bir platformda yarışa giriyorlardı. Onların adalet, haksızlık v.s umurlarında bile değildi. Hak yerini bulsun dendiğinde kaybedeceklerini biliyorlardı. Zaten onların binalarının inşaası ne yaparsan yap kazan,  yakalanırsan da sonuçlarına bir kılıf buluruz ideolojisiydi.
 
Çünkü dindar olsalar din hiç bir haksızlığa, hırsızlığa izin vermez, bunlar dindar değildi.
 
Milliyetçi olsalar vatanını seven insan memletin  askerine, vatanseverine, toprağına, suyuna, tarımına, hayvancılığına, milli değerlerine bu kadar zarar veremezdi.
 
Sağ otoriteyi temsil ediyor olsaydılar memlekete en yüksek vergiyi veren ve dürüst çalışan iş adamlarına savaş açmaz, zarar vermezlerdi.
 
Bunların tek derdinin ne olursa olsun milyar dolarlar olduğunu herkes ap- açık gördü. 
 
Şimdi bu hukuksuzlardan mı seçim sonuçlarında adil olmalarını bekleyeceğiz. Ha bunlara rağmen hala vicdanını kaybetmemiş devlet memurları varsa belki, o da zor.
 
Kupon arazi peşinde bile koşan insan Ankara ve İstanbul için neler yapmaz. Rantın en önemli kaynak noktalarını kaybetmek isterler mi,
 
Ama öyle toplumsal dinamikler var ki artık cennet de cehennemde bu dünyada eden ettiğini mislisi ile geri alıyor. 
 
Çünkü toplumu bu kadar susturmak, haksızlığa uğratmak, adalet duygusunu yok etmek, en masum insanı bile çıldırtır. Bu travmadan öyle bir karşı hareket gelirse o zaman siz de adalet diye bağırırsınız ama iş işten geçmiş olur. Yapılan kimsenin yanına kalmaz. Bir an düşünseler gelecekten ürkerlerdi.
 
Ama artık ok yaydan çıktı. 
 
Çok önemli bir atasözümüz var onu hatırlatmak isterim sadece.
 
EDEN BULUR !
 
Toplam blog
: 38
: 696
Kayıt tarihi
: 21.01.07
 
 

Antalyalıyım. Bir süre istanbul ve Çanakkale de bulundum. Uzun süredir Ankara da yaşıyorum. İki o..