Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '11

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Eğil dağlar, Tozanlı'yı aşam ben

Eğil dağlar, Tozanlı'yı aşam ben
 

21 yaşından büyük bir insanın yakınları(babası, annesi, eşi ve çocukları dâhil) sağ iken bu kişinin üzerinde söz sahibi olamayacakları gibi öldükten sonra da hakları yoktur. 40 yaşında bir adam ölmüş. Doktorlar organlarını ihtiyacı olanlara verelim demişler. Karısı vermem diyor. Karısı kim oluyor ya! Uygun görüyorsan alacaksın! Ölmüş adamın ciğeri, dalağı üzerinde karısının söz hakkı mı olurmuş? Hem alıp da köpeklere mi vereceğiz! Yakınlarından izin istenmesi çok saçma. Ölmüş birinin organlarının ihtiyacı olan bir hastaya nakledilmesi doğru bir hareket. Bunun için izin almak gerekmez. Ancak bunu sadece devlet yapmalıdır.

Ülkemizde ve dünyanın her yerinde mutlak doğru ve haklılık taşıyan bir durum, ilgili kişilerin sözde hakları çiğneniyormuş diyerek burada insanlar ve halk tarafından bir nevi doğrular çiğnenerek “hak gaspı faşizmi” uygulanmaktadır. Haklarınızın korunması ya da alınması sorun yaratıyorsa haklarınızı vermem! Senede bilmem kaç kişi organ nakli olamadığı için ölürken birilerinin saçma düşüncesi ve inadı yüzünden ölen yakınlarının hayat kurtaracak organları toprak altında çürüyemez. Böyle bir durumda bağış ve gönüllülük şartı aranması doğru değildir.

Halkımız devlete karşı koyun gibidir ama istediklerini verdiğin sürece. Siyasi irade yapmak istediği çoğu şeyi halkın tepkisinden korkarak yapamıyor. Devlet abuk sabuk kanunları uyguluyor, testereyle adam keseni 10 yılda dışarı çıkarıyor lakin bazı kesimler tepki gösterir diye ülkenin yararına olan işler yapılamıyor. Tamam, halk güçlüdür; karşısında kimse duramaz ama devlet daha güçlü olmak zorundadır.

Devletin halktan çekinmesi çok büyük sorun. Eliniz kolunuz bağlanır, hiçbir şey yapamazsınız. Ak Parti hükümeti biraz da halka dokunmadığı için üç dönemdir iktidarda. Halkımız, devlet kaldırımlarımızı yapsın, bize de üç kuruş maaş versin, bu bize yeter diyorsa bu düzen iyidir. Devleti suçlayan adamın devlet baraj yapmak istediğinde protesto etmesi büyük çelişki. Sen izin vermiyorsun ki adamlar çalışsın. Elli dönüm orman zayi olacak diye baraj yaptırmıyorsun. Ağaç bu, kökü bizde. Buradan söküp şuraya dikersin. Doğa katliamını gerekçe göstererek ülkenin ihtiyacı olan yatırımlar engellenemez. Baraj yapmayalım karanlıkta oturalım o zaman. Sevgili Türkiye halkı sizler hangi akla hizmet ediyorsunuz? Bu ülkenin elektrik ihtiyacının ne kadar olduğunu biliyor musunuz? Yol almanız için yoldaki taşları kaldırmanız gerekir. Bu hükümet cesur değil. Ne kadar çalışıyor gözükse de ülkeyi ileri götüremez. Halka rağmen bir şey yapılamaz ama halkın da ne yaptığını bilmesi lazım.

Ya böyle şey olamaz! Türkiye’de yapılmak istenen şeylerin bir kısmını bizzat halk engelliyor. Yalnız burada ince bir nokta var. Mayyipler yutar ama Korkut’a yediremezsiniz! Engellenmeye çalışılan bu işlerde millet ve memleket düşmanları ile bazı menfaat guruplarının çıkarları var. Sevgili halkım! Bilmeden anlamadan onların peşine düşüp gidiyorsunuz.

Bir zamanlar rüşvetten hapse düşmüş siyasilerin köylerine dönüşte kurban kesilerek karşılandığını duyuyorduk. Adam para çalmış, sen kurban kesiyorsun! Şimdilerde yine siyasi olaylara katılmış, cinayet işlemiş bazı kimseleri sahiplenip yüceltiyorsun. Adam katil, ona gösterdiğin saygının onda birini senin için yıllardır kafa patlatan Korkut’a göstermiyorsun. O katil bozması sözde vatanseverler, bu topraklarda yüzlerce yıldır var. Devam edin. Onlar bir şekilde şurada burada akıbetlerini bulurken, senin cebinde onların cenazesine gidecek paran bile olmayacak.

Halkın çoğunluğu istiyor diye bir şey doğru olamaz. Halk da yanlış yapabilir. Adaleti beğenmiyorsunuz. Vicdanınızda insanları yargılıyorsunuz. Peki, sizler pek mi masumsunuz? Elbette hükümetin uygulamalarına halkın karşı çıkacağı durumlar vardır. Ama her yapılana karşı çıkılmaz. Bunları iyi ayarlamak lazım. Ülkenin gelişmesini istemeyenler hükümetin uygulamalarına işte baraj yapılır doğa katlediliyor, eğitim, sağlık ücretsiz olmalıdır gibi aldatıcı yaklaşımlarla karşı çıkıyorlar ve halkı da peşlerinden sürüklüyorlar. Onların amacı başka, senin derdin başka. Bir şeye karşı çıkmadan önce iyi anlamak lazım. Zam da olur. Baraj da yapılır. Eğitim için harç da olur. Sağlıktan para da alınır. Eğitim parasız olsun diyenler eğitimin maliyetini biliyorlar mı?

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..