Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ekmek arası köfte

Ekmek arası köfte
 

Ara sıra ekmek arası köfte yemenin tadı bir başka oluyor, isterseniz hazır alın isterseniz kendiniz hazırlayın. Önemli olan malzemelerin birbiriyle uyumu ve lezzeti, bizim evin yakınında ekmek arası köfte ve tavuk yapan birisi var.  Gerçekten yaptığı ürünler çok lezzetli ve standardı hiç değişmiyor, canımız ekmek arası köfte isteyince telefon açıyoruz ve yirmi dakika içinde eve getiriyor. Çok pahalı da satmıyor ama kalitesinden de hiç ödün vermiyor.

Malzemeleri ise önce susamlı ekmek oluyor, içine beş tane ufak boy köfte, ince dilimlenmiş domatesler, ince kıyılmış kıvırcık salata ve soğanlar. Baharatları ise köftenin üzerine pul biber ve kimyon serpiyor yanında ise isteyene köz biber isteyene turşu veriyor. Ücreti ise yarım ekmek 4 TL, daha fazla ücreti artırmıyor çünkü mahalleye ve kahveye hitap ediyor, sürümden kazanıyor. Cumartesi, Pazar dahil gece 24.00 e kadar çalışıyor. Başımız sıkışınca veya canımız çekince bir telefonla köfteleri getiriyor, her mahalleye böyle uygun fiyatlarla ve kalitesiyle hizmet veren bir köfteci lazım.

Belki siz de aynısını evde denemek istersiniz ama ben rejim yapıyorum, yarım ekmeği nasıl yiyeyim diyorsanız ekmek yerine aynı boyutta iki tane çiğ lahana yaprağı kullanabilirsiniz. Böylece ekmek arası köfte yerine diyetinize uygun lahana arası köfte yemiş olursunuz. Çiğ lahana yaprakları çok lezzetlidir ve faydalıdır, denemenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun, mutlu günler sizin olsun. 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..