Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '10

 
Kategori
Yetenekler
 

Ekranların minik yıldızı

Ekranların minik yıldızı
 

1967’lerin dünyasından çıkagelen Emir Berke Zincidi namı diğer Osman, bir şeyleri hatırlattı bize.


Merhaba

Bu yazımda küçük yaşına rağmen büyük bir oyunculuk örneği gösteren bir yıldızdan bahsetmek istiyorum. Kanal D ekranlarında devam eden '' Öyle bir geçer zaman ki '' dizisi’nde Osman rolünde izlediğimiz Emir Berke Zincidi, beş yaşına rağmen belki de birçok kişiye oyunculuk dersi veriyor. Büyük bir beğeniyle takip ettiğim kendi küçük fakat yüreği büyük Osman, sanki bir rol oynamıyor da gerçek bir yaşamın parçasıymış gibi ekranlardan evlerimize konuk oluyor.

Zaten Toplumu yozlaştırmaya iten yapımların ve oyunculuktan bi haber olanların bolca gözüktüğü ekranlara yepyeni bir soluk getirdi Osman. Böyle yazarak herkese haksızlık yapmak istemiyorum elbette. Ama yapımcıların oyuncu seçerken nelere dikkat ettiğini anlamıyorum bazen. Bütün çirkinliklerin büyük bir özenle verildiği yapımlara, bir de onun olanı herkesin görmesi gerekiyormuş gibi beyan eden oyuncular da eklenince karanlığa sürükleniyor izleyici. Toplum'un değerlerine inat, gerçekte olan, fakat bu olan çirkinlikleri normal olarak vermek bence hiç bir mantığa uymuyor.

Mesela bir dönemlere damgasını vurmuş diziler ve oyuncular hala gözlerimin önünden geçiyor. İkinci Bahar, Bizimkiler, Süper Baba, Ekmek teknesi gibi diziler, izleyici kendine çeken ve kişinin kendini bulduğu dizilerdi. Eminim bu dizileri izleyip de kendinden bir şeyler bulmayan izleyici olmamıştır. Bu dizilerde yaşanan aşklarda bizim adımızdı, dertlerde, sorunlarda. Halbu ki şu an Show Tv'de oynayan ve büyük yalılarda entrikayla dolu hayatların yansıtıldığı Lale Devrinde kaç kişi kendini buluyor merak ediyorum doğrusu. Etekleri yirmi santimi geçmeyen ve kameraya bakmayı oyunculuk zannedenlerin dizide vermek istediği mesajı da anlamış değilim açıkçası.

İşte küçük Osman, gerek bir çocuğun nasıl olması gerektiğinin, gerekse ailede yaşanan olumsuzlukların çocukları nasıl etkilediğinin adı bir anlamda. Toplumumuza uymayan diziler, halka yapılmış bir ihanet değimlidir sizce. Aynı zamanda oyunculuğu beceremeyenlerin, büyük ücretlerle ekranlarda boy göstermesi de sanata ve sanatçıya haksızlık değimlidir. Bütün bunların cirit attığı günümüzde 1967’lerin dünyasından çıkagelen Emir Berke Zincidi namı diğer Osman, bir şeyleri hatırlattı bize. İçimizde bir şeyleri kıpırdattı sanki.

 
Toplam blog
: 7
: 459
Kayıt tarihi
: 31.07.10
 
 

1975 yılında İstanbul'da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini İstanbul'da tamamladı. AÖF Halkla ilişkiler F..