Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '08

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Ekşili piyaz

Ekşili piyaz
 

Köftenin garnitürü


Izgaralarınızın yanında sunabileceğiniz güzel bir meze de olabilecek tarifimi vereceğim bu gün sizlere.

Saygılarımla,

Bir gün ılık suda bekletilmiş 2 su bardağı dermeson fasulyeyi yıkadıktan sonra tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.

1 fincan kadarını ayırıp kalan haşlanmış fasulyeleri 2 ad. kıyılmış samırsak, 1 yemek kaşığı tahin, 2 ad. katı yumurta sarısı, 1 ad. limon suyu, 2 yemek kaşığı elma sirkesi, bir çay bardağı sızma zeytinyağı, bir tutam kimyon, karabiber, tuz, ilavesi ile mikserden geçirin.

Hazırladığınız püreyi geniş bir kaba alarak, ayırdığınız fasulye taneleri, şerit dilimlenmiş etli biber, domates dilimleri ve kıyılmış maydonoz ve dereotu ile süslyerek üzerine sızma zeytinyağı gezdirip servis yapın.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..