Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '10

 
Kategori
Güncel
 

El mi yaman bey mi?

El mi yaman bey mi?
 

Boşan(mı)yorum!


-İranlı kadının fendi erkeğini yendi.

-Saçının bir teli göründü diye kırpaçlanan,

-Özgürlük istediği için sokaklarda dipçiklenen,

-Çalışma yaşamına katılması engellenen,

-Her alanda özgürlükleri kısıtlanan,

-Günah keçisi muamelesi gören,

-Karnından sıpası, sırtından sopası (ki eşekten hamile kalmıştır) eksik olmayan,

-Şiddete ve baskılara maruz kalan,

-Kara çarşafla evine hapsolan,

İranlı kadından ilginç istek:

İran’da evli bir kadın mahkemeye başvurarak evlenirken kocasının kendisine taahhüt ettiği bin ton soğan kabuğunu istedi. Mahkeme kadından yana karar verdi.

Fars haber ajansı, 26 yaşında Tahran’da yaşayan bir kadının, uyuşturucu bağımlısı olan kocasından davacı olarak nikâh sözleşmesinde istenen tazminatını almak için aile mahkemesine başvurduğunu yazdı. Evlenirken nikâh defterinde eşi için, ‘12 adet tam altın ve bin ton soğan kabuğu vermeyi taahhüt eden 27 yaşındaki koca, altınları vermeyi kabul etti. Ama bin ton soğan kabuğu isteğine direndi. Koca, “Evlenirken bunu bir şaka sanmıştım ”diyerek kendisini savundu.

Mahkeme ise davacı kadını haklı bularak uyuşturucu bağımlısı olan kocayı taahhütnamede kaydedilen her iki konunun de yerine getirilmesini istedi.

İran’da evlilik yasalarına göre, kadın evlenirken nikâh sözleşmesinde ‘mehriye’ olarak bilinen bir meblağı veya şartı kaydedebiliyor. Genelde para veya altın olan bu şartlar zaman zaman tuhaf istekler de olabiliyor. Kadın, evliliğin her hangi bir aşamasında kocasından şartın yerine getirmesini isteyebilir ama büyük oranda bu durum sadece boşanma zamanında yaşanır. Boşanma hakkına sahip olmayan İranlı kadınlar, nikâh sözleşmesindeki şartı boşanmak için bir koz olarak kullanır. öyle ki kadın “Beni boşa ya şartı yerine getir ”diyerek kocasının kendisini boşamaya razı edebiliyor. (DHA)

Ne olacak şimdi? Dile kolay bin ton soğan kabuğu. Soğan olsa neyse de kabuğu. Kaç ton soğandan bin ton kabuk çıkar hesap edemiyorum. Bir erkek olarak İranlı Erkeğin yerinde olmak istemezdim. Nasıl yardım edebilirim diye kara kara düşünüyorum. Gelin hep birlikte dünya çapında bir kampanya düzenleyelim. Her aile soğan kabuklarını biriktirsin. Evimiz soğan kokar ama olsun o kadarcık. Bir erkeğin geleceği sözkonusu olan. Karısını boşaması gerekiyor. Daha genç ve güzel birisiyle evlenme hakkından mahrum bırakmayalım. Haydi bugünden başlayalım soğan kabuğu biriktirmeye. Kolay gelsin...

Boş ol; Boş ol; Boş ol, (erkek)

Boş(an)mıyorum...!(kadın)

İlla ki bin ton soğan kabuğu isterim.

 
Toplam blog
: 221
: 1905
Kayıt tarihi
: 27.09.06
 
 

Evli bir kız çocuğu babasıyım. Yüksekokul mezunuyum. Bir kamu kurumunda çalışıyorum.16.03.2017 ta..