Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '09

 
Kategori
Teknoloji
 

Elektromanyetik alanlardan korunma..!

Elektromanyetik alanlardan korunma..!
 

Her geçen gün insan hayatını kolaylaştıran ürünler tasarlanıp bizlere sunuluyor. Ne yalan söyleyelim özellikle kablosuz çalışan cihazlar daha sevimli ve cana yakın geliyor bizlere. Bir uzaktan kumanda, bir kablosuz ev telefonu,cep telefonları vb.. ekipmanlar artık hayatımızın neredeyse vazgeçilmezleri olmuş durumdalar. Kablosuz cihazların çalışma ilkeleri gereği bir radyasyon yayılımı yapmaları kaçınılmaz. Aksi halde zaten kablosuz iş yapma gibi bir lüksleri olmayacak.

Ancak elektromanyetik yayılım sözkonusu olduğunda sadece kullandığımız bu tür cihazlar değil hemen hemen elektrikle çalışan her ekipman etrafında az veya çok bir manyetik alan oluşturuyor. Buna bizim masum tost makinamız, buzdolabımız, televizyonlarımız da dahil. Bu cihazların oluşturduğu düzenli yani belirli bir dalga karaktersitiğinde sürekli tekrarlanan yapıdaki sinyaller özellikle çocuklar ve kadınlar başta olmak üzere insan oğlunun hayatını olumsuz yönde etkiliyor. TV' ye yakın mesafeden saatlerce bakan kişinin bağ ağrısı çekmesi, midesinin bulantısı vb.. etkiler bilinen şeyler.

Cihazlardan düzenli yayılan elektromanyetik dalgaların insan bedeni üzerindeki etkilerini en aza indirgemek için Rus kökenli Amerika' lı bilim adamı olan Dr.Igor Smirnov tarafından geliştirilen teknolojinin adı
MRET (Molecular Resonance Effect Technology=Moleküler Rezonans Efekt Teknolojisi) ve ERT (Energy Resonance Technology=Enerji Rezonans Teknolojisi). Bu teknoloji etrafımızda düzenli dalgalar yayan cihazlara düzensiz dalgalarla cevap vermekte ve onların dalga şekillerini bozarak insan bedeni üzerindeki negatif etkilerini minimize etmektedir.

Bu teknolojiyi kullanan ürünleri artık ülkemizde de eczanelerde BioPro ürünleri adıyla bulmanız mümkün. Bu ürün etrafında manyetik alan sezdiğinde karşı harekete geçip düzensiz dalgalar yaymaktadır. Bu ürünler sabit yüksek yalıtkanlıkta özel bir polimer bileşiminden üretilmiş olduklarından birkaç yıl ile ifade edilen ömürlere sahiptir. Herhangi bir elektronik beslemeye ihtiyaç duymazlar.

Ürünlerin kullanımı ise oldukça basit olup, kullanılan ekipmanın uygun noktasına yapışkanlı yapısıyla tutturulması yeterli olacaktır. Daha fazla bilgi ve ürünün her cihaz üzerinde hangi noktaya yerleştirilebileceğini aşağıdaki siteden öğrenebilirsiniz. Ayrıca en yakın nereden temin edeceğiniz de aynı sitedeki bilgiler arasında.

Sağlıcakla.

http://bioproturkey.com/index.asp
 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..