Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '07

 
Kategori
Haber
 

Emekli paşaları susturmaca

Emekli paşaları susturmaca
 

Son günlerde gerek yazılı basında gerekse görsel basında;gazeteci olsun, araştırmacı olsun ve de tabii ki emekli paşalarımız olsun ha bire konuşuyor.

Her kanalda bir paşa...özellikle sınır ötesi harekatla ilgili gerek yol gösteriyorlar, gerekse alıyorlar önlerine haritayı, nerelere nerden girilsin ne yapılsın diyerek ahkam kesiyorlar.Bu arada tabii ki, yapılan yanlışlar imadan öteye geçerek halkın kafasını iyice karıştırıyor.

Şahsen ben her dinleyişimde hayretler içinde kalıyorum,zira bu konuşmalar herkese açık. Belki de devlet sırrı niteliğinde. Düşmanlar da dinliyor ne güzel bilgilendiriliyorlar. Şu anda yönetimde bulunan TSK komutanlarını,sanki rencide etme yarışına girmişler. Yapılan herşey yanlış ve hatalı...

Sus dediler,rica ettiler olmadı!

E koskoca paşa bunlar, öyle korkutmak ta kolay değil.Askerliğin verdiği otorite alışkanlığı ile adeta emirler verip duruyorlar.

Herneyse şimdi bir genelge yürürlüğe girdi.Bu genelgedeki önlemler emekli paşalarımızı susturmaya yönelik.

Ama şahsen bana biraz trajikomik geldi...neden mi?

İşte genelge ve getirilen cezalar;

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yönetmeliğinde 3 maddelik bir değişiklik yaptı. Buna göre artık emekli subaylar ve generaller görev yaptıkları döneme ilişkin açıklamalarda bulunup, yazı yazarlarsa askeri sosyal tesislere geçici veya sürekli olarak girmeleri yasaklanabilecek.

Yönetmelikte, Kendisine özel bir görev verilmediği halde görevi ve sıfatı icabı muvazzaflık yaptığı dönemde bulunduğu görev ve görev yerleri hakkında beyanat veren, yazı yazan veya sair surette açıklamada bulunan, astlık-üstlük münasebetlerini zedelemeye,

Amir veya komutanlara karşı güven hissini yok etmeye yönelik olarak açıkça aşağılayıcı söz ve davranışta bulundukları çeşitli komutanlık ve resmî kaynaklardan intikal eden bilgi ve belgelerden tespit edilenlerin orduevleri, askerî gazinolar ve diğer askerî sosyal tesislere girişleri, Genelkurmay Başkanlığınca geçici veya sürekli olarak yasaklanabilir" deniyor.

Ne derseniz bu tip cezalar emekli paşalarımızı susturmaya yetecek mi?





 
Toplam blog
: 351
: 3216
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Emekli olmaya çalışan bir sanatçı,yazmaktan büyük keyif alıyorum. Kocaeli Gölcük' de oturuyorum e..