Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '19

 
Kategori
Güncel
 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) tüm ülkenin malumu...

Özellikle, Bedelli Askerlik ve İmar Affı bekleyenler amacına ulaşınca,  EYT’liler sosyal medyada zirveyi ele geçirdi. MHP’nin öncülüğünde belli suçlarda ‘Kısmi Af’ bekleyenlerin sayısı da bir hayli fazla ama seçim öncesi mevzunun üstü şimdilik örtüldü anlaşılan. Diğer muhalefet partileri bu konuda farklı görüşlerde…

EYT meselesi ise o kadar hassas değil, evet Cumhurbaşkanının 16 Ekim 2018 tarihinde Ak Parti grup toplantısında yaptığı açıklamayla hükümet cephesinde her ne kadar konu kapanmış gibi gözükse de başta CHP olmak üzere muhalefet kanadı bu hususun çözümü için destek veriyor. Hal böyle olunca iktidar da mevzuya kulaklarını tıkamıyor aslında.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre, olası çıkacak bir kanunla mevcut kapsamdan yararlanacak kişi sayısı 6 milyon küsürmüş. Hazineye yıllık maliyeti ise 26 milyar Lira imiş. Evet gerçekten büyük meblağ! Sonuçta döviz uçmuş, Lira yerlerde, poşet bile 25 kuruş!..

Fakat devletimizin Suriyeli mültecilere; barınma, yardım, eğitim, istihdam, sigorta vb. ihtiyaçları için bütçeden 30 milyar dolar harcadığını da geçtiğimiz sene devlet ricalinde dile getirmeyen ve duymayan kimse kalmadı herhalde. Güncel rakam hangi boyutta kim bilir?

İster istemez vatandaş sorguluyor olan biteni…

Mevzu bahis milyonlarca insanı ilgilendiren bir mesele çünkü. Seçim öncesi mevcut oy potansiyellerini düşündüğümüzde, şuan çözülmesi beklenen toplumsal sorunlar içinde bir numaralar. Onun için ki hiçbir siyasi parti böylesine bir nüfusa sırtını dönemeyecektir.

Mevcut kitle de kendisinin farkına vardı. Yani bu konuda daha önce bir talebi olmayan vatandaşlar bile verilen mücadeleyi ve dayanışmayı görünce hak arayışına girmeye başladı. Yıllar yıllar önce bir kartopundan oluşan zümreleri, bugün çığ olmuş vaziyette EYT mağdurlarının.

Facebook’ta 1 milyona ulaşmasına ramak kalan bir grupları var. Düşünün ya 1 milyon…

Toplumsal beklentiler için oluşturulmuş bir sosyal medya platformuna göre bu sayı gerçekten rekor düzeyde! Ayrıca 2015’ten beridir resmi dernekleri var.

Bahsettiğim üzere sosyal ağlarda çok etkinler.Twitter’da öyle!

Belli başlı sorunlar gündemden düşünce artık Hashtag (iliştiri) oluşturup ülke gündeme girmeleri, istedikten sonra çok kolay onlar için.

Yine Atama Bekleyen Öğretmenler’de her ne kadar atanma yapılırsa yapılsın Trend Topic (yükselen konu) olmayı başarıyorlar. Yurdumuzdaki fen-edebiyat fakültelerinin sayısı ortada…

TT olsun olmasın ülkemizde binlerce insanı ve aileyi ilgilendiren toplumsal beklentiler var!

Denklik Sorunu yaşayan yurtdışı üniversite mezunu, diploma denklik mağdurları gibi,

Boşanmış çiftlerin Süresiz Nafaka yükümlüğünden dolayı hayatını döndürememesi gibi,

4B ve 5393 statüsünde sözleşmeli çalışan memura kadro gibi,

Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri (HBYS) taşeron personeline kadro gibi.

Tüm bu ‘gibiler’ sadece şuan internette gözüme ilişenler,

İnşallah halkımızın beklentilerin tamamı 2019’da karşılık bulacak ve insanımız rahat bir nefes alacaktır. İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın…

Saygılarımla,

MERT TUZCUOĞLU.

5 Ocak 2019 Cumartesi

merttuzcuoglu@gmail.com

https://twitter.com/tuzcuoqlu

http://blog.milliyet.com.tr/tuzcuoglu

 
Toplam blog
: 18
: 124
Kayıt tarihi
: 06.08.13
 
 

2013 Varna Teknik Üniv. Gemi İnşaat Mühendisliği (Lisans) 2018 Eskişehir Anadolu Üniv. İşletme (L..