Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '16

 
Kategori
Güncel
 

Emniyet Kerim Korkut’un güvenlik sistemini devreye soktu; insanlar cadde cadde sokak sokak korunacak

Emniyet Kerim Korkut’un güvenlik sistemini devreye soktu; insanlar cadde cadde sokak sokak korunacak
 

Bu tür yazıları yazarken utanıyorum; çünkü kendi reklamımı yapmış gibi oluyor. Güvenlik sistemiyle ilgili yazılarımızı okuyanlar emniyetin önce Ankara’da ve sonra diğer illerimizde devreye soktuğu güvenlik planının Kerim Korkut güvenlik sisteminden alındığını görecekler “insanlar cadde cadde sokak sokak korunacaklar”

Aklın yolu birdir, aslında zaten olması gereken bu. Belki de onlar kendileri düşündüler, her şeyi biz biliyor değiliz ya. Mesele doğruların yapılması, kim düşünmüşse düşünmüş. “Madem öyle adını niye yazıyorsun?” Çünkü sistem bu kadar değil, sisteme dikkat çekme ve sistemi tanıtma amaçlı. Giderek sistemin diğer bölümleri de uygulamaya konulacak.

Mesela güvenlik elemanı yetiştirme prosedürü, ordunun kaldırılarak asker polis yapıları kaldırılacak iç güvenlik için tek bir güvenlik sistemi (progs=profesyonel güvenlik sistemi)gelecek. Güvenlik elemanına asker polis jandarma vs yerine sadece “güvenlikçi” denilecek.

Karakol sistemini reddettik, emniyet mobil olmalı dedik. Yeni düzenlemedeki bir ayrıntı ayrıca dikkatimizi çekti. “Her güvenlikçi bulunduğu bölgeden sorumlu olacak” Bizim sistemimizle bire bir aynı. Bu cümle yıllar önce yazdığımız sistemimizde aynen geçiyor. Ben iddia ediyorum, uluslar arası yaklaşımlara paralel olarak ordu kaldırılacak sadece iç güvenliğe yoğunlaşılacak.

Ya şimdi her sokağa caddeye konulan güvenlik elemanı tek başına her şeyi kurtaracak değil elbette. Birincisi özellikle bireysel olaylarda varlığı caydırıcı olacak. Ben üniformaya karşıyım. Caydırıcı etkisi olur ama güvenlik görevlisi de hedef olur. Sivil olacak. Önemli olan etkinliği. Bu husus tartışılmalı yine de. Çünkü caydırıcılığı önemli. Orada bir polis duruyor ben burada banka soyamam. Bu sistemin diğer bir faydası polis her yerde olacak, oradan oraya koşmayacak. Ve bir olay anında orada tek olsa, müdahale edemese bile diğer mobil birimleri harekete geçirecek. Bu sistemle olaylarda yarı yarıya azalma olacağını düşünüyorum. Sokakta polis varken sen burada cinayet işleyemezsin. Artı Türk emniyeti ihtimal ki Kerim Korkut’un bu konudaki yazılarını incelemiş. Yıllardır bağırdığımız “Olay olmadan müdahale edilmesi gerektiği” şeklindeki doğru yaklaşımımız da artık bundan sonra dikkate alınacak gibi.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..