Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '13

 
Kategori
Siyaset
 

Emperyalizm geri kalmış ülkeleri nasıl ele geçiriyor…

Emperyalizm geri kalmış ülkeleri nasıl ele geçiriyor…
 

ahmetsaltik.net


John Perkins (2006) . “Bir Ekonomik Tetikçinin Kitabı” adlı kitabında ABD’nin geri kalmış ülkeleri kazanma, ele geçirme mekanizmasını şöyle anlatıyor. Aslında bu John Perkins’in Türkiye ile bir ilişkisi yok, fakat kitabında öyle şeyler söylüyor ki, siz, bu söylenenleri bir yerlerden tanıyorsunuz. Tanıyorsunuz elbette… Şu yazılanları şöyle bir okuyun bakalım.

“Kendi otomobilini üretemeyen ülkeye borç para verip otobanlar, yollar yaptırırız. Sonra onlara arabalarımızı satarız. Sonra bankalarını satın alırız. O bankalardan halka ucuz krediler verip daha çok araba almalarını sağlarız.

Böylece verdiğimiz o krediyi arabamızı satarak geri alırız, hem de faiziyle.
O ülkeye Dünya Bankası ya da kardeş kurumlardan bir kredi ayarlarız. Ayarlanan kredi asla o ülkenin hazinesine gitmez. O ülkede ‘proje’ yapan bizim şirketlerimizin kasasına girer.

Enerji santralleri, sanayi alanları, limanlar, dev havayolları yapılır.. Aslında insanların işine yaramayan bi yığın beton. Bizim şirketlerimiz kazanır .. O ülkedeki birileri de nemalandırılır.

Toplum bu düzenekten hiçbir şey kazanmaz. Ama ülke büyük bir borcun altına sokulmuş olur. Bu o kadar büyük bir borçtur ki ödenmesi imkansızdır. Plan böyle işler..

Sonunda ekonomik danışmanlar/tetikçiler olarak gider onlara deriz ki: ‘Bize büyük borcunuz var. Ödeyemiyorsunuz. O zaman petrolünüzü satın, doğal gazı bize verin, askeri üslerimize yer gösterin! Askerlerinizi birliklerimize destek olmaları için savaştığımız bölgelere gönderin, Birleşmiş Milletler’de bizim için oy verin!. Elektrik, su, kanalizasyon sistemlerinizi özelleştirin! Onları Amerikan şirketlerine ya da diğer çok uluslu şirketlere satın!

Sosyal hizmetleri, teknik sistemleri, eğitim kurumlarını, sağlık kurumlarını hatta adli sistemleri ele geçiririz. Bu, ikili üçlü dörtlü bir darbeler serisidir...” ( İnternet. Melih Çınar’dan alıntı)

İşte , kapitalizmin ve emperyalizm’in yeni yöntemleri . Ucundan ucundan borçlandır. Sonra bankalarını ele geçir. Halkı borçlandır; kendine bağla… Ondan sonra zokayı yutan millet ve devlet zaten senin yoluna geleceklerdir. Biraz sabırlı ol.

Tabii, bunun için zokayı yutacak devlet ve devlet ricalleri o zokayı yutmaya hazırlıklı olmaları gerekir. Zaten Hazırun, onun için ordadırlar. Çünkü sonuçtan zaten onlar da payını alır.

Gerisi al gülüm, ver gülüm meselesi. Zaten milletin %90’ı afyonlanmış, din, vatan, millet diye.. uyutulmuştur. Olanlardan haberi bile yoktur. Zaten uyandıklarında , atı alan Üsküdar’ı çoktan geçmiştir. Senin aklına artık İstiklal savaşı bile gelmez. Çünkü artık kendi andını unutmuş, kendi atanı unutmuş, kendi , T.C’ kimliğini unutmuş ve nihayet kendi bayrağını bile unutmuş olursun.

Ondan sonra da ABD’nin üzerindeki yıldız sayısı bir tane daha artar. Belki açıkça değil ama , tasarı olarak… Çünkü onlar seni de artık derinden ve içten kazandıklarını çok iyi bilirler.

Ne diyelim bilmem ki.  Millet kimi seçecek, vatanı mı, ABD’yi mi? Ama sonuçlar şimdiden bellidir. Türk milleti her zaman “Ekmek Partisi”ni seçer!

Aslında , Dünyanın konuştuğu ekonomi tetikçisi John Perkins 3 Ekim.2011’de İstanbul’daydı…

1970 ve 1980'li yıllardaki deneyimlerinden yola çıkarak yazdıkları son on yıldır tüm dünyada tartışma yaratan Amerikalı yazar ve aktivist John Perkins, ICT Summit Eurasia – Bilişim Zirvesi ’11’de ana konuşmacı olarak katıldı.

Perkins, insanlığı küresel kapitalizmin tertip ve tezgahlarına karşı uyandırma ve uyarma misyonu edinmiş bir ‘post-modern zaman peygamberi’ olarak nitelendiriliyor.

Düşüncelerini, fikirlerini konferanslarla dünya insanlarına, aydınlatmaya çalışıyor…

Ama kim korkar hain kurttan ki…!? Biz bildiğimiz yolda tek başına da olsa yürüyoruz.
…………………………………….
John Perkins’in Türkçe’ye çevrilen kitapları:
Psiko Yolculuk (1997). Ege Meta Yayınları; orjinal adı “Psycho Navigation”.
Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları (2006). April Yayınları; orijinal adı “Confessions of an Economic Hit Man”
Şekil Değiştirme (2009) . Kuraldışı Yayınları; orijinal adı “Shapeshifting”.
Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları (2). (2009) . April Yayınları; orijinal adı “The Secret History of the American Empire”)
Kafes (2011, April Yayınları; orijinal adı “Hoodwinked”)

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..