Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '11

 
Kategori
Siyaset
 

Emperyalizme köprü Türkiye mi olacak?

Füze savunma sistemleri kime karşı kurulacaktı, tartışmaları sürüp giderken gündemden uçup gidişini artık unuttuk.Komünizmin yıkılması, SSCB' nin dağılmasıyla ne NATO' ya, ne de farklı silahlı güç birliklerine ihtiyaç kalmadı düşüncesi nerdeyse alabora oldu. 

Batının demokrasi ve özgürlük anlayışı kendi ekseninde yeniden emperyal düşünceyi hortlaşmış görünüyor. Batı istemeyerek de olsa ABD' yi yanında görmekten memnun. Dünyanın süper gücünü ön planda tutarak karşılıklı paylaşım hesabına göre kullanmak için yeni bir huy edinmiş durumda. 

Avrupa' nın Türkiye' ye artık söz geçirmesi mümkün değil. O halde Ortadoğu hayallerini gerçekleştirmede ABD' yi ön plana çıkararak siyasi çıkar elde etmesi veya etmeye zemin hazırlaması kolayına geliyor. Esas püf noktası; Avrupa'nın kullanamadığı Türkiye' yi ABD tarafından gaza getirilip Avrupa basının tarafından sırtının sıvazlanarak taşeron devlet konumuna getirmek istemesidir. 

Bu füze kalkanı kime karşı kurulacak sorusunun yanıtı, bizim iktidarımız tarafından tatmin edici şekilde verilemedi. İran' dı falan derken öncelikli savaş meydanı Anadolu olacak ve Türk Milleti canlı kalkan olacak eleştirileri de unutulup gitmiş durumda. 

Bir şeyi kavramak ve açıklığa kavuşturmak zorundayız : Ortadoğu ülkelerine Avrupa niçin düşmanca gözle bakar? Sömürmek için uydurma demokrasi ve özgürlük senaryoları ile ülke işgal eder? Ülkeleri bölüp, zayıf , kendine muhtaç duruma düşürmek ister? 

İki kelimelik bir cevap: Yer altı kaynakları. 

Cumhuriyetin kuruluşundan beri ders kitaplarında bir kavram var: "Türkiye, Avrupa ile Asya arasında köprüdür". Bu cümle coğrafya için doğru ama siyaseten kan ve göz yaşına giden yol olarak kullanılmak istenmesi, "Türkiye, Ortadoğu' nun lider ülkesi" payesiyle hem iktidar, hem kendini Osmanlı coğrafyasının hamisi olduğuna inandırılan halk tarafından kabul görüyor. 

Biz "bir Türk dünyaya bedeldir" deriz ama yetmiş iki milyon insanın kullanılmasına da razı olmayız. 

Füze kalkanı projesi ile kime göz dağı verelim? Olaki kurdurduk. Olaki ihtiyaç doğdu. Peki butona emperyalisbir güç basacaksa, olaki basmadı.Bizim olmayan düşmanı düşman edinmenin ne manası var? Türkiye'nin ne çıkarı var? 

Asıl amaç; güçlü bölge ülkelerini kendi hesapları gereği ön planda savaştırıp, istenmeyenleri tarihe gömerek dünya savaşı çıkarmadan Ortadoğuya çöreklenmek. Ne Türkiye' yi olmayan düşmandan korumak, ne bölgeye demokrasi ve özgürlük getirmek. 

Ortadoğu insanları teknolojinin gerisinde kalmış olabilir. Ne yapması gerektiğini bilmeyecek kadar da aptal yerine koymak mümkün değil. 

O ateş önce kimi yakacaksa ne ABD, ne Avrupa gibi düşünmek zorunda değil. 

Gözden kaçırmak istemediğimiz bir noktayı hatırlatalım: Türkiye ataşe sürüklenen bir ülke konumuna getirilmek isteniyor.Fırsatı ganimet zannedenler ülkeyi bölmek istiyor. 

 
Toplam blog
: 202
: 306
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

BİR DUAMIZ BİR DUYANIMIZ OLSUN YETER ..