Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '17

 
Kategori
Dünya
 

Emperyalizmin Yenilgisi! BM'deki Kudüs Oylaması

Emperyalizmin Yenilgisi! BM'deki Kudüs Oylaması
 

 

Öncelikle, emperyalizmin bu yenilgisini kutlayarak yazıya başlayalım. Emperyalizmin bayraktarı ABD’nin aldığı bir karar sonrası böyle bir mağlubiyet alacağını kimse beklemiyordu. BM Genel Kurulundaki oylama, tehdide, şantaja rağmen ezici bir üstünlükle noktalandı.

Bu oylamanın bir yaptırım gücü var mı?

Yok!

Ancak  ABD’nin itibar kaypı, herşeye değer!

BM Genel Kurulu'nda yapılan oylamada dünya adeta Amerika'ya meydan okudu. 9 ret oyuna karşı 128 kabul 35 çekimser oyla Türkiye'nin tasarısı kabul edildi. Tarihi oylamada hangi ülke, ne oy verdi?

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda Türkiye ve Yemen'in Kudüs'le ilgili tasarısı ABD'nin tehditlerine rağmen kabul edildi.

Karar 9 ret oyuna karşı 128 kabul 35 çekimser oyla kabul edildi. BM Genel Kurulu'ndaki ekrana ülkelerin oy tercihleri böyle yansıdı:

bm-deki-tarihi-oylamada-hangi-ulke-ne-oy-verdi-10373920_6084_m.jpgOylama konusu olan tasarı neydi?

Tasarı, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının "yasa dışı" olarak kabul edilmesini amaçlıyor. Tasarıda Kudüs'ün statüsünün müzakerelerle belirlenmesi çağrısı yapıyordu.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, görüşme sırasında "Başkan oylamayı yakından takip edecek ve benden bize karşı oy kullanan ülkelerin raporunu istedi. Bu konuda bütün oyları not edeceğiz." sözleriyle lehte oy verecek ülkeleri tehdit etti.

Ama ipleyen olmadı!

 

 

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..