Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '17

 
Kategori
Dünya
 

Suriye'de İnşaat Başlıyor ama Bakınız İhale Kime Veriliyor!?

Suriye'de İnşaat Başlıyor ama Bakınız İhale Kime Veriliyor!?
 

Ne diyordum sürekli olarak?

"Amerika, Suriye'nin şehirlerini adeta cehenneme çeviriyor, daha sonra tekrar yeniden şehir kurmak için ABD'nin dev inşaat şirketleri tarafından yaşanılır hale getirmek isteyecek ve ülke olarak da bizler taşeron firmaları olarak yararlanmamız söz konusu olacak"..

Yararlanmaya başladık bile!

Düdük yararlanmaya başladık..

Ne yararlanması, 911 km'lik sınıra bile yaklaştırmıyor Amerika inşaat taşeronu olarak!

Biz Suriye topraklarında ancak ölürüz petrol tuccarları silah tuccarları kazansınlar diye!

Çocuklarımız öldü çocuklarımız!. Genç fidanlarımız oralarda toprağa düştüler! Mehmetciklerimiz hala oralarda vatan uğruna bayrak uğruna nöbet tutmakta!

Sen git, Suriye'nin şehirlerini yeniden inşa etmek için taa binlerce uzaklıktaki Çin'e ihaleyi ver!

Türkiye sen eş tut sıra ol!, uygun adım marş marş! savaşmaya!..

Türkiye'ye, cihatçılara destek verdiği için pay alamıyormuş! (bunu ben söylemiyorum, gazete haberlerinde aynen böyle yer alıyor)

Amerika'ya bakar mısınız..

IŞİD'ı YPG'yi PYD'yi El-Nusra'yı PKK'yı FETÖ'yü dahil bütün terör örgütlerini kuran kendisi, can güvenliği nedeniyle önceden boşaltılmış olan şehirlerde güya IŞİD'ı yok etme bahanesiyle resimde'de görüldüğü gibi yerle bir ediyor (üstelik bir mermi yerine yüz mermi atılarak silah tuccarlarına kazandırıyor) ve sonra güya harabeye dönmüş şehirleri yeniden inşasına başlatarak hem silah tuccarları hem de inşaat şirketlerine kazandırmayı hedefliyor!

Üstelik de uluslararası rakip gördüğü Çin'e yaptırmaya karar veriyor!

Alavere dalavere biz sadece nöbete!..

Super güç Amerika Çin'i rakip gördüğü bilindiği halde rakip güç ile nasıl denge kurmak istediğini rahatlıkla görülebiliyor.

Her ne kadar rakip görülüyor olsalar da global ekonomi sisteminde dünyayı yöneten tuccarlar bütün ülkelerle ekonomik anlamda örümcek ağı gibi birbirleriyle bağlantı halinde olduğunu söyleyebiliriz.

Esat devrilecek naraları atılırken ben şunları söylüyor ve yazıyordum; "Esat'ı devirmek Amerika'nın sadece birbuçuk saatini alır. Devirilmek istenmiyor zira Esat-Putin ikilisi ABD ile ortak çalışmakta ve ileride Ortadoğunun yeniden şekillendirilmesinde Esat'ın rolü büyük olacaktır" diyordum..

Aynen o noktaya gelinmedi mi?

Bizler tekstil piyasası olarak umutlanıyorduk, Suriye'de inşaatler başladığında Türk taşeron firmaları inşaat alanlarına girecek ve ekonomi düzelecek diye!..

Al sana inşaat taşeronluğu!

Al sana ekonomiye melhem olma durumu!

Tüfek omuza!

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..