Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '20

 
Kategori
Güncel
 

En Dikkat Edilecek Konu

Atasözleri´mizin gözünü seveyim hepsi birer insana ders verir nitelikte. Yunus´un Mevlana´nın sözleri de öyle, bilim insanlarının ve filozofların sözleriyle neredeyse bir bir örtüşmekte tüm dünya insanına ışık tutmakta.

´Koyun can derdinde, kasap et derdinde´ atasözü sanki bugünler için söylemiş söz gibi.

Korona günlerinde evde kaldığımız sürede en çok sorgulamamız gereken konulardan biri de şu kasap koyun meselesi olduğunu düşünüyorum.

Dünyaya ve ülkemize bu virüs her alanda ders verecektir muhakkak ama en çok dikkat etmemiz gereken konu, bu öldürücü virüsten herkes korunmaya çalışırken birilerinin (herhangi biri veya en yakınınız, kimin olduğu önemli değil) mal derdine düştüğünü görürsek, ´tam zamanı´ diyerek tıpkı virüs nedeniyle koymuş olduğumuz sosyal mesafe misali o ve ona benzer insanlara karşı mesafe koymaya başlamamız gerekir diye düşünüyorum.

Bu tür insanların frekansları korona dönemlerinde düzelmeyecekse hiç bir zaman düzelmeyecektir inanınız.

Koronavirüs günlerinden sonra tam tersi insanlara da rastlayacağız hatta çok rastlayacağız. Onlara da virüs paniği sona erdikten sonra sıkı sıkı sarılalım (şimdi olmaz)..

Dünya bir cennet aslında. Yaşanmaz hale sokan biz insanlarız. İyi pozitif merhametli insanlar dünyayı yaşanılır hale dönüştürür, merhametsiz bencil insanlar kendisinden başkasını sevmesini bilmeyen insanlar güzelim dünyayı cehenneme dönüştürürler.

Korona günleri bir fırsat aslında.

Herkes şunu da sorgulamalı;

Ne idik, ne olduk, ne olacağız?

Sözü fazla uzatmaya gerek yok.

İnsan olduğumuzu hatırlayalım bu korona günlerinde, gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..