Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

En güzel işkence nasıl yapılır?

En güzel işkence nasıl yapılır?
 

Bu sorunun cevabını perşembe günü yayınlanan Kurtlar Vadisi dizisini izleyenler iyice öğrenmişlerdir. Her ne kadar dizi başlangıcında +7 yani yedi yaşından küçük çocuklar izleyemez ikaz yazısı varsa da, bu sahneler 8-17 yaş arası çocuklar ve gençlerin geleceği için iyi bir altyapı oluşturuyordur herhalde.

Diziyi kaçıranlar önümüzdeki hafta uzun özet bölümünü seyredecek olsalar da ben yine de o sahneleri burada anlatayım.

Efendim, Polat Alemdar’ın adamı olan Abduley bazı güçler tarafından kaçırılır. Kendisinden bilgi alınmak istenir.

Önce adamı ellerinden tavana asarlar. Ayakları yere basmaktadır. Ayak bileklerinden zincirlenen Abduley’in ayaklarının dibine bir kova su dökerler ve zincirlere de elektrik kablosunu bağlarlar. Önce zayıf, sonra daha kuvvetli olmak üzere elektrik verirler. Her elektrik verişlerinde adamın yüz ifadeleri, canhıraş bağırmaları duyulur. Arada sırada elektriği keserek, konuşacak mısın? diye sorarlar. Abduley sana söyleyecek hiçbir şeyim yok der. Bu defa daha fazla güçte cereyan verirler. Adam yine konuşmaz. Cereyan verdikçe işkence gören adamın ağzından burnundan kanlar akar.

İş bu kadarla kalmaz. İşkence eden adam, diğer adamı yanına çağırarak, indirin bunun pantolonunu der. Abduley de öldüreceksen adam gibi öldür şerefsiz diye cevap verir. Bunun üzerine adam, Abduley’in bacak arasına bir yumruk atar, yanındaki adama, elektrik kablosunu işte buraya bağla der. Böylelikle adamın cinsel organına elektrik bağlanır. Daha sonra tekrar cereyan verdiklerinde adamın yüz ifadeleri ve çektiği acı artık iyice belli olmaktadır. Artık sadece adamın yüzünden akan kanlar değil, bacaklarından sızan kanlar da yerde birikmektedir

Ama adam ölmemiştir. Abduley’i bu defa başka bir gruba teslim ederler. Baygın halde alınan Abduley yeni gittiği yerde Filistin askısına alınır. Yani kollarından asılarak ayakları sallanmaktadır. Yakındaki bir masanın üzerinde her türlü marangoz aleti durmaktadır. Bu sefer işkenceci değişmiştir. Adam eline kerpeteni alır ve Abduley’in ayak tırnaklarını sökmeye başlar. Adamın canhıraş bağırmaları devam etmektedir. Sonra kendisini tekrar arkası telli içinden cereyan geçen bir kafese bağlarlar, oraya da elektrik verirler. O sırada kahramanımız Polat Alemdar içeriye girmeyi başarmıştır. Tam Abduley’i kurtarmak üzere iken kafasına bir silah dayandığında bölüm biter.

İzlemiş gibi oldunuz değil mi?

Eski Türk filmleri veya bazı diziler yayınlanırken sigara içenlerin, sigarayı yaktıkları andaki görüntülerine sis perdesi koyan RTÜK görevlileri herhalde geçen akşamki diziyi büyük bir zevkle izlemişlerdir.

Peki sen niye izledin? diye soruyorsanız, ben artık olaylara yazar gözüyle bakıyorum. İzlemesem bu yazıyı nasıl yazacaktım?

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..