Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '20

 
Kategori
Sinema
 

En İyi Uzay Filmleri

Başka gezegenlerde yaşayan canlıların var olması ihtimali ve uzay yolculuğu konusu eminim çoğunuzun ilgisini çekiyordur. Bu düşünceden yola çıkarak, sizi dünyadan alıp diğer gezegenlere götüren bir çok film çekildi. Sizler için uzay temalı filmler arasından kalitesi ve hikayesi ile öne çıkanları derledim. Şimdi bunlara göz atalım.

1- Uzay Yolcuları

Avalon adlı uzay gemisi 5000 yolcusu ile 120 yıl sürecek bir yolculuğa çıkar. Yolcular uyku kapsüllerinde uyutulacak ve 120 yıl sonra yeni bir gezegende gözlerini açacaklardır. Ancak içlerinden birisi teknik bir arıza nedeni ile 90 yıl kadar erken uyanır. Ne yapacağını bilemeyen yolcunun vereceği kararlar başka hayatları da etkileyecektir. Hafızalarınızda yer edinecek olağanüstü bir film.

2- Yıldızlararası

Bilimkurgu dalındaki en iyi filmlerden biri.

Yaşanan iklim değişiklikleri nedeniyle insanoğlunun dünyada yaşamasının tehlikeye girdiği yakın bir gelecekte, uzayda bir solucan deliği keşfedilir. Bir grup astronot bu yerde yaşam ihtimalini araştırmak için yola koyulurlar. İçinden geçmek durumunda kaldıkları "Gargantua" isimli karadelik etrafında geçirilen 1 saat dünyadaki 7 yıla eşittir. Ekip çok hızlı hareket etmek zorundadır.

3- Marslı

Esprili ve zeki bir astronot Mars'taki bir görev sırasında, çıkan fırtına sonrasında ekipten ayrı düşer. Ekip tarafından bulunamayınca öldüğü düşünülür. Matt Damon'un canlandırdığı astronotun uzayda tek başına hayatta kalma mücadelesini izliyoruz.

4- Yerçekimi

İlk uzay görevine çıkmış doktor ile tecrübeli bir astronot, uzay gemisinin beklenmeyen bir kaza sonucu yok olmasıyla uzay boşluğunda yalnız kalmışlardır. Kurtulmanın tek yolu uzayın derinliklerindeki başka uzay istasyonlarına ulaşmaktır. Sandra Bullock ile George Clooney'in oyunculukları ile fark yarattığı bu fimi izlemelisiniz.

5- Hayat

Uzayda geçen bir gerilim filmi. Altı kişilik Mars ekibi uzayda küçük bir canlı türü bulurlar. Buldukları bu küçük canlı beklediklerinden zeki ve güçlüdür. Ekibin ölüm kalım mücadelesini izleyeceksiniz. Finali büyük bir sürprizle bitiyor.

Hepinize iyi seyirler diliyorum.

 
Toplam blog
: 7
: 462
Kayıt tarihi
: 21.05.13
 
 

Sosyal bilimci, Ziraat Yüksek Mühendisi ve ekonomistim. Araştırmayı seven, doğa meraklısı bir kiş..