Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Enerji hırsızlarına karşı ne yapabiliriz ? (1)

Enerji hırsızlarına karşı ne yapabiliriz ?  (1)
 

Enerji hırsızlarına karşı insanların kullanabileceği tek yöntem kendi egolarını barışla yenmeleridir. İçleriyle barışı sağlamalarıdır. Bu barış ta sevgi ile sağlanabilir. Herşeyin başı ve sonu sevgidir. Herşeyi sevgi ile sağlayabilirsiniz.

Peki kime sevgi diye soru sorulacak olursa. Tanrıya duyulan sevgi ile herşey sağlanabilir. O yüzden Tanrı inancı çok önemlidir. O yüzden Allaha inanmamış insanların herhangi birşeyi çözümlemesi beklenemez. Çünkü onları inceleyecek olursanız, bütün hayatları problemlidir. Çünkü inanç sevgiden kaynaklanır. Ama olmayan birşeye de sevgi duyulamaz. O yüzden birşey yoksa, onu yaratana da gerçek anlamda bir sevgi duyulmaz. Sadece eşler birbirleriyle ihtiyaçları oldukları için birarada kalırlar. Yoksa gerçek anlamda bir sevgi gösteremezler, sevgiyi yaşayamazlar. İçlerindeki inanç bu yüzden önemlidir. İnanç boyutuyla insanların cinsel yaşamları, aşkları daha farklı olacaktır.

Somurtan bir insan geldi yanınıza, ona karşı kendinizi nasıl koruyabilirsiniz? Ona karşı kendinizi şu şekilde koruyabilirsiniz; Şöyle düşünmek yeterli olacaktır: “O da Tanrının yaratmış olduğu bir kul, herhangi bir problemi üzüntüsü olabilir. Çünkü egosunun bazı bölümlerini yenememiş olduğu için öfkeleri, sinirleri, endişeleri, egonun eksik yönleri onda bulunabilir. Bir zamanlar ben de öyleydim. Ya da bundan daha farklı şeyleri yaşıyordum. O yüzden ona sabırlı davranmalı ve ona karşı olumlu mesajlar göndermeliyim” demeniz gerekir. Ancak burada ince ve hassas bir konu var. Surat asan kişi sizin çok yakınınız ise; Eşiniz yada anneniz yada çocuğunuz, yani çok birlikte göründüğünüz bir insansa ve sizden sürekli enerji çalmak için uğraşıyorsa, bu kişiye sabretmek ve o kişiyi iyi yöne çekebilmek sizin manevi yönde kazancınızdır.

Surat asan bir kişinin istediğini yerine getirmemek lazımdır. Yani herhangi bir konuda surat asıyorsa onu yapsan da başka birşeyde yine surat asacaktır. Çünkü önemli olan onun için istediği şeyin yapılması değildir. Onun için önemli olan sevgi açlığıdır. Ona bu konu anlatılmalı, ona söylenmelidir. Nasıl ki küçük ve yaramaz bir çocukla uğraşıp onu yetiştirmek için katlanırsanız, çevrenizdeki yaşı büyük ama evrimi küçük bir çocuk biçiminde olan insanlara da katlanıp onları evrimleştirmek için mücadele ederseniz siz kazanırsınız. Bu kişinin büyük bir sınavıdır. Aynı bir yaramaz çocuk çok büyük bir bedende, onunla uğraşmak gibi bir olay. Karşınızdaki hem eşiniz hem çocuğunuz gibi de olabilir. İki gözle de görmek gerekir. Bir insanı kurtarmak, dünyayı kurtarmaya eşdeğerdir.

Bazen işyerindeki arkadaşlarınız veya üstleriniz de size karşı surat asabilirler. Bu bir denge işidir. Yapılan denge işinde karşı tarafa davranışlarınızda orta yolu bulmalısınız. Bu öyle hassas bir konudur ki, karşıdaki kişiye hem kendinden enerji çaldırmadan , hem de düzgün bir biçimde davranma başarısını gösterebilmek o kişinin evrimi ile ilgili bir olaydır. O kişinin evriminin yüksek olması demek, egolarını yenmesi demek; egolarını yenmesi demek, Tanrı inancı demek; Tanrı inancı demek te sevgi demektir. İşte zincir bu şekilde gidiyor.

Sevgi gerçek anlamda bir sevgi ise hiçbirşey onu yıkamaz. Bir düşünün ki iki tane sevgili. İnsan ilişkileri olarak ele alalım. Bu iki tane sevgili birtakım egolarına yenilip birbirlerinden ayrı bile kalsalar, sevgilerine hiçbir zarar olmaz. Senelerce birbirlerini sevip uzak kalan insanlar buna en iyi örnektir.

Bazen bir kişi size gelir ve sıkıntısını anlatır, sizinle paylaşır. O gittikten sonra bu sefer de siz sıkılmaya başlarsınız. Burada ne oluyor biraz da onu inceleyelim, çünkü bu durum çoğunuzun başına geliyordur. Siz karşınızdaki kişinin sıkıntısını dinlersiniz. Dinlediğinizde sıkılmanız sizin probleminizdir. Anlatılanlar kendi içinizdeki benzer ve negatif duyguları uyandırıyor ve karşı tarafın öfke ve stres döngüsünü kendi içinizde yaratmaya başlıyorsunuz. Böyle durumlarla karşılaşmak istemiyorsanız önce kendi egolarınızın açık yönlerini bulmaya çalışın.

Konu basit gibi görünse de çok önemli ve hergün bu sınavları yaşıyoruz, ama ne kadar olgun davranabiliyoruz ve evrimimizi yükseltebiliyoruz? Bu konuyu açıklamaya devam edeceğim.

Sevgiyle kalın

 
Toplam blog
: 101
: 5279
Kayıt tarihi
: 01.03.07
 
 

Ege Üniv. İşletme Fakultesi'ni, daha sonra da Harward Üniversitesi'nin Master programını Türkiye'de ..