Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '18

 
Kategori
Siyaset
 

Erdoğan'ın Muharrem İnce Karşısında Alacağı Oy Akşener Karşısında Alacağı Oydan Neden Fazla Olur?

Erdoğan'ın Muharrem İnce Karşısında Alacağı Oy Akşener Karşısında Alacağı Oydan Neden Fazla Olur?
 

Muhalefetin kazanabilmesi için aldığı oy kadar karşı tarafın alamadığı oy da önemli.

Bu söylenen bir şey zaten. Cumhur ittifakı ikinci turda Erdoğan’ın karşısına Akşener’in değil Muharrem İnce’nin çıkmasını ister.

Nedeni çok açık… Sayın ince güçlü bir aday olsa bile sadece CHP’nin adayıdır. Akşener’in ise İyi Parti başta olmak üzere CHP, MHP, AKP, hatta Saadet partisinde tabanı vardır. Zaten partisi de böyle oluştu. Ona oy verecek olanlar partilerinden memnun olmayanlar. Meclis seçiminde fark etmese de Erdoğan Akşener’le kalırsa kendi partisinden dahi iyi partiye oy verenlerin oyunu alamayabilir.

Buna karşılık CHP’ye AKP’liler hiç oy vermez (küskün olup Erdoğan’ı sevmeseler bile çöpe atarlar yine CHP’ye vermezler) MHP’liler de karşı olabilir, Keza İyi Partiden, Saadetten vermeyenler de olur.

Ama İyi parti yeni kurulmuş bir parti (Meral Akşener de yeni bir isim) olduğu için CHP karşıtlığının benzeri burada olmaz. Keza Akşener’i yeter ki Erdoğan olmasın diye HDP bile destekleyebilir.

Muharrem ince muhalefetin oyunu alır tamam ama AKP’den, MHP’den hatta Saadet’ten alamaz. Bunlar Erdoğan’a karşı olsalar da CHP’nin adayına oy vermezler. Haliyle bu durumda alınamayan oyları da Erdoğan toplar.

Erdoğan 2. tura Muharrem İnce ile kalırsa Meral Akşener’le kalmasından %5 daha fazla oy alır ki bu da seçilmesine yeter.

Muhalefet zaten kendi alacağı oy ile değil karşı tarafın alamayacağı oy ile kazanacak.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..