Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '09

 
Kategori
Güncel
 

Ergenekoncular istiklal mahkemeleri kuracaklarmış!..

Ergenekoncular istiklal mahkemeleri kuracaklarmış!..
 

Türkiye'de İstiklal Mahkemeleri kuracaklarmış


Korkunç bir iddia ortaya atıldı. Ele geçen bir bir mektupta Ergenekoncu'ların yapmak istedikleri bir darbeden sonra istklal mahkemeleri kuracaklarmış. İdam edileceklerin listesinde kimler olacakmış sorusu kafalarda canlanmış olabilir. İşte orası meçhul.

Aslında " Ergenekon", edebiyatımızda beğeniyle okuduğum bir destanın adı. Ne yazık ki Türkiye'de yeni bir yapılanma için harekete geçmiş, karanlık ilişkiler ağını kurmuş ve de adları faili meçhul cinayetlere karışmış bazı kişilerin oluşturdukları iddia edilen örgütlenme bu adla anılır hale geldi. Yani, Ergenekon
kavram olarak artık illegal bir yapılanmanın adı oldu. Kim bilir belki de birçok suçsuz insan da bu yapılanmaya dahil edilmiştir. Bunu fırsat bilerek yalandan birbirlerini ihbar edenler de olabilir, diye düşündüğüm zamanlar da oluyor. Bir insana yönelik kanıtsız, tanıksız ve belgesiz iddialar kim tarafından ortaya atılmış olursa olsun, kim tarafından hazırlamış olursa olsun alçakça bir şeydir. " Sana yapılmasını istemediğin bir şeyi, sen de başkalarına yapma" sözünü yıllardan beri tekrarlamam bel ki de bundandır. Bu ara paragraftan sonra şimdi konumuzun odak noktasına gelmek istiyorum.

Ergenekon soruşturması geçiren Neriman Aydın'ın Nuh Mete Yüksel'e ( Eski Devlet Güvenlik Mahkemesi Savcısı'na ) gönderdiği söylenilen bir mektupta binlerce kişinin sorgula çekilecekleri İstiklal Mahkemeleri'nden söz ediliyor. Şu cümleler varmış 29 Eylül 2003 tarihli mektupta: "Türk ülkesi Türkiye'yi yeniden bağımsız kılacak büyük mücaddele günlerinde birlikte olmayı ve yeniden kurmak zorunda kalacağımız İstiklal Mahkemelerinde sizi savcı olarak görmeyi diliyoruz"

ŞEMSETTİN MURAT

 
Toplam blog
: 155
: 1573
Kayıt tarihi
: 20.09.08
 
 

Diyarbakır doğumluyum. Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü mezunuyum. Hazro TÖB-DER Şubesi başkanlığını y..