Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '07

 
Kategori
Tarih
 

Ermeni meselesi ve gerçekler

Ermeni meselesi ve gerçekler
 

Ermeni Sorunu

Soykırım; ulusal, etnik, ırksal ya da dinsel bir grubu toptan ya da Onun bir bölümünü yok etmek amacıyla grup üyelerinin öldürülmesi, grup içinde doğumları engelleyecek önlemler alınması eylemlerini kapsamı içine alır.

Soykırımda planlı devlet politikası haline gelmiş eylemler söz konusudur. Bir fert için suça eğimlilik nasıl bir özellik ise bir toplum için de durum aynıdır. Türk devletleri hakim olduğu yörelerde diğer kültür ve soylarla bir arada yaşamaya alışıktır. Türk devlet geleneğinde Adalet ve Hoşgörü vardır.

Osmanlı yönetimini Tehçir(göç) yasasından dolayı soykırımla suçlayanlara hatırlatmak gerekir:

· 1469 yılında İspanya ve Portekiz’den kaçan Museviler

· 1680 yılında Tökeli İmre ve adamları

· 1711 yılında Rakoczi Ferenc ve adamları

· 1849 yılında Layoş Kosuth ve 2000 kişilik Macar grubu

· 1841 ve 1856’da 135 bin kişilik ordusu ile Prens Chartorski

· Ekim 1917 de Rus komutan Vrangel

Ölümden ve soykırımdan kurtulmak için nereye sığındılar…

· 1915 yılında "Sözde Ermeni soykırımı" yapıldığını iddia edenler 1930’lardan itibaren Polonya ve Almanya kökenli Museviler’in Türkiye’ye sığındıklarını bilmiyorlar mı?

· Sözde Ermeni soykırımından söz edenler 25 yıl gibi kısa bir süre sonra neden soykırım yaptığı iddia edilen bir milleti kurtarıcı olarak görmüşlerdir?

Bugün Türkiye’yi soykırımla suçlayanlar Balkan savaşlarından sonra bölgedeki Türklere yönelik aylarca süren katliamları, ırzına geçilen her yaştaki kadının feryatlarına neden kulaklarını tıkamışlardır?

Batılı kimyasal silah üreticilerinden temin ettiği hardal gazı ile soykırıma kalkışan Saddam’ın elinden kaçan Irak halkının Türkiye sığındığını da duyan yok…

1980’lerden itibaren Ermeni terör örgütlerinin 21 ülkede 39’u silahlı 70’i bombalı biri de işgal şeklinde 110 terör olayını gerçekleştirdiğini, bu saldırılarda 42 diplomatımızın hayatını kaybettiğini 15 Türkünde yaralandığını…

Rusya’nın Çeçenlere, Sırpların Boşnaklara, İsrail’in Filistin’e Pkk’nın Türkiye’ye yaptıklarını bileniniz var mı….

İŞİN ÇÖZÜMLENDİĞİ NOKTA ŞU HAÇLI ZİHNİYETİNDEN MONDROS’TAN SEVR’DEN KİMSE VAZGEÇMEDİ…

1. dünya savaşından sonra kurulan sofradan aç kalkanların gözü hala sofrada piyonlarıysa işbaşında… Ancak hiç kimse unutmasın ki 1000 yıldır egemenliğimizde olan bu toprakların bedeli fazlasıyla ödenmiştir. Karşılayabilecek olanlar buyursunlar…

 
Toplam blog
: 5
: 840
Kayıt tarihi
: 04.08.06
 
 

Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih öğretmenliği anabilim dalı mezunuyum. Meslek hayatımda 4...