Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '09

 
Kategori
Haber
 

Ermenicilere soruşturma

Ermenicilere soruşturma
 

Şaşırmamak elde değil. Biz nasıl bir toplum olduk böyle? Birkaç tane kendine aydın diyen kişi Ermenilerden özür kampanyası başlattı, ele güne rezil olduk. Tam olay kapandı artık diye düşünürken Savcılık şikayet üzerine soruşturma açmış. Hadi bakalım, yeniden gündemin ön sıralarına gelecek. Sorgulanmayan ne düşünce özgürlüğüne bakışımız, ne insan hakları ihlalimiz kalacak. Yeni Çağ gazetesinin haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ’Ermenilerden Özür Diliyorum’ kampanyasını organize eden ve bildiriye imza atan sözde aydınlar hakkında ’Türk milletini alenen aşağılama’ suçu kapsamında soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ’Ermenilerden özür’kampanyasına soruşturma açtı. Ankara’da yaşayan Hasan Hüseyin Satır, Sabahat Özgür, Mehmet İnal Kolburan, Hüseyin Erdoğan, Serdar Orhaner ve Kürşat Karacabey isimlerindeki vatandaşlar, hazırladıkları ortak dilekçeyle “Ermenilerden Özür Diliyorum” kampanyasını organize eden ve bildiriye imza atan sözde aydınlar Gazeteci Ali Bayramoğlu, öğretim üyeleri Prof. Dr. Baskın Oran, Prof. Dr. Ahmet İnsel ve Dr. Cengiz Aktar’ın, TCK’nın 301. maddesinde düzenlenen “Türk milletini alenen aşağılama” suçu kapsamında cezalandırılmaları istemiyle suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, “kendilerine aydın sıfatı verilen bir kısım kişilerin internette ’ozurdiliyoruz.com’adıyla bir web sayfası düzenleyip 1915 olayları nedeniyle ’Ermenilerden Özür Diliyorum’ kampanyası başlattıkları, bu doğrultuda hazırladıkları bir metni kamuoyunun imzasına açtıkları ve bu bildiri metnini bir kısım kişilerin de imzaladıkları” ifade edildi.

“Büyük Türk milletinin uluslararası metinlerde isanlık suçu olarak tanımlanan soykırımcılıkla itham edilmesinin, Türk milletinin aşağılanması anlamına geldiği” ifade edilen dilekçede şöyle denildi: “Şüphelilerin söz konusu aşağılama eylemi, bütün dünyaya hitap eder şekilde internet üzerinden gerçekleştirilmekle ve de bütün basın yayın organlarına servis edilmekle; bu aşağılamanın ’alenen aşağılama’niteliğinde olduğu da tartışma götürmez netlikte ortadadır.”

Allah hepimize akıl fikir versin.

Esen kalın.

10/1/2009

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..