Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '09

 
Kategori
Haber
 

Ermenistan'dan Gelen Pelin Batu'ya "Başpiskopos!" Dedi.

Ermenistan'dan Gelen Pelin Batu'ya "Başpiskopos!" Dedi.
 

resim intenethaber.com'dan alıntı


Televizyon Gazetesi kaynaklı haberde, Habertürk'te ekrana gelen Tarihin Arka Odası programında Pelin Batu'nun Ermeni Tehciri konusundaki ifadeleri sırasında bunu bir 'soykırım' olarak gördüğüne yorulabilecek sözleri dikkat çekti.

Ermenistan'a giderek orada din adamları ve akademisyenlerle görüştüğünü söyleyen Pelin Batu, "Onların günlük gazetelerinde ve haberlerinde her zaman Türkiye ile ilgili bir şey var" dedi.

Programda 'Ermeni soykırımı' ifadesini bir kaç kez kullanan Pelin Batu'ya tepki, Murat Bardakçı'dan geldi. Bardakçı, "Soykırım iddiaları diyoruz biz ona" ifadesini kullandı.
Tarihci Doç. Dr. Erhan Afyoncu'nun, Ermeni tehciri konusundaki görüşlerine pek sıcak bakmadığını söyleyen Pelin Batu'ya yönelik sözleri oldukça dikkat çekiciydi.

Batu'nun Ermenistan'daki seyahatinde gördüğü yakın ilgiyi yorumlayan Afyoncu, "Yani Ermenilerle buluştunuz. Başpiskopos Pelin Batu" dedi.Açıkçası ben bu sözleri ağır bulduğumu söylemeliyim.

Erhan Afyoncu'nun sözleri ise bir hayli sert idi:
"Hayır, bir de siz orada meşhur olmuşsunuz. Ermeni tezlerini Türkiye'de savunuyor diye."
Pelin Batu, "Ben Ermeni tezlerini Türkiye'de savunmuyorum" diyerek, kendisinin olayların ne büyük bir trajedi olduğunun altını çizdiğini, söylediklerinin Ermeni tezi olmadığını anlattı.

Seyirciler gönderdikleri mesajlarda Pelin Batu'nun boynundaki 'nar'ın Ermeni simgesi olduğunu belirtirken, Pelin Batu, bunu Ermenistan'dan aldığını söyledi. Batu, "Nar benim dünyada en sevdiğim meyvedir. Estetik olarak çok güzeldir. Bunu görür görmez bayıldım zaten" diye konuştu. Pelin Batu’nun “normalleşme süreci”nden bahsederken hep Ermenilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirmesi, son zamanlarda sözde Türk aydınlarının da içinde bulunduğu gafletin bir uzantısıdır.Ermenistan’da Ermeni akademisyenlerden ve diplomatlardan oldukça etkilendiğini dile getiren Batu’nun Ermenilerin “ileriye bakalım, birlikte güzel şeyler olacak!” sözlerini iletirken bu birlikteliğin neden sadece Türklerin çabalarıyla ve feragatleriyle söz konusu olduğunu düşünmeliydi. Ermeniler şu ana kadar ne gibi adım atmışlardır. Yaptıkları katliamları Ermenistan’da konuşanı bu çağda bile katletmezler mi?

Pelin Batu, oradaki görüşmelerinde akademisyenlerin ileriye bakmak gerektiği yönündeki düşüncelerini anlattı. Batu, "Bizim karşımızda oturan Ermeni akademisyenler, Erivanlı diplomatlar vesaire... Onların yaklaşımı benim için çok umut vericiydi. Çünkü onlar da bizim gibi 'ileriye bakalım, güzel şeyler birlikte yapalım' diyorlar" şeklinde konuştu. Bu konuya Murat Bardakçı da dikkat çekti.

Murat Bardakçı, Türkiye'de bir çok kişinin Ermeni tezlerini savunabildiğini ve bunu ifade edebildiğini belirterek, "Bugün Türkiye'de Ermeni tezlerini destekleyen grubun tam tersi Ermenistan'da Türk tezlerini desteklese yaşatmazlar. Biraz realist olmamız lazım, gerçekçi olalım" dedi.

Her şey ülkemizdeki gizli Ermenilerin istediği gibi normalleşiyor. Ve bizim global insan olma heveslisi veya olayların farkında olmayan sanatçılarımız ve sözde aydınlarımız, yurt dışından aldıkları iki poh poh ile ülkemiz aleyhine nasıl da tava gelebiliyorlar? Pelin Batu da yakında uluslar arası barış ödülü alır mı dersiniz?
Bekleyelim, görelim.

Ermeni yalanlarıyla ilgili arşiv belgelerinin olduğu söyleşiyi okumanızı önemle salık veririm.
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=178923

 
Toplam blog
: 143
: 2341
Kayıt tarihi
: 22.08.07
 
 

Bu âlem içinde aileme zaman ayırmak, gezmek, okumak, fotoğraf çekmek, resim çizmek ve iş hayatı h..