Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '19

 
Kategori
Futbol
 

Ersun Yanal'li Yeni Fenerbahce

Ersun Yanal'in yeni Fenerbahce'sini 01 Subat 2019 tarihli Fenerbahce - Göztepe macinin analizi ile gordugum kadariyla anlatmaya calisayim. Yorumlarinizi bekliyorum.

Once oyundaki kisiler üzerinden gidelim:

Sadik:Sadik sakatlandigi pozisyona kadar ki; gecen hafta da oyleydi, hiziyla aciklari kapatiyor. Topu orta alana iyi de aktariyor, dan dun vurmuyor. Bos adami birkac pozisyonda iyi gordu, sevdim. Bu macta da goztepe'linin arkadan baldirina basip kirmizi kart gordugu pozisyon sonrasi oynarim demesi, tribunden alkis aldi! Gerci 10 dk sonra beni degistirin dedi ama yine alkislarla ugurlandi. Iyi cocuk sadik, is var. Skirtel ile daha da iyi olur!

Mehmet Ekici: M.Ekici bu mac hemen hemen hic dikine gitmedi. Genelde sag ic oynadi ama pozisyonunu hep kapattilar o da Dirar ve Isla ile oynadi ki onlar da bu mac yildizlasti. Ataklarin belki yuzde yetmisbesi sag kanat bindirmelerinden geldi. M.Ekici oyunda yoktu ama hazirlayan oydu.

Orta Alan Hakimiyeti: M.Topal da takim hucuma gecerken yine sag kanada yardima geliyordu. Bu alanda orta alan cok kalabaliklasti.  
Benzia daha cok oyunun solundaydi, Ayew ile birlikte cok etkili degildi ama bu etkisizlikte oyunu sola acmamamizin da etkisi var. Nitekim sola Awey yerine Moses girdiginde iki kanadi da etkin kullanmaya basladik. 

Moses: Topu herkes Moses'e vermeye calisti! O da bu ricayi karsiliksiz birakmadi. Moses dik ve hizli oynuyor. Alper'in iyi zamanlari gibi. Adam geciyor, tek topta golu atti. Basit ama hizli oynuyor.
Orta alani kalabalik tutacagimiz belli. Tolgay enteresan bir sekilde cok iyi adapte oldu takima. Herkese yardimda. Defans orta alan arasinda tam bir supurucu. Takimi rahatlatacak oyuncu oldugunu 20 dk.da gosterdi.

Forvet: - Soldado: Soldado macin basindaki diriligini ikinci yari cabuk kaybetti. Belki ilk yorulup oyundan dusen oldugunu bile  soyleyebiliriz. Suan alternatifi olmadigi icin takimda.

Bir de son iki sey,

1- M.Ekici, oyunu cok kez hizli hucum sirasinda sete cevirdi. Basti topa takimin ve dolayisiyla defansin yerlesmesini sagladi. Sanirim taktiksel olarak boyle yapti. Takim dinlendi, top fenerde kaldi olu paslasmalar vs. Rakip 10 kisi oldugunda bile bu boyle devam etti. Moses girdikten sonra sol kanattan daldi. Bu set oyununu bozdu. O dakikalara kadar neredeyse hemen hemen hic bindirme yapmayan Ismail'i oyunda gorur olduk.

2- Fener topu kaybettiginde eger orta cizginin ilerisinde ise 2-3 adamla basiyor! Eger ilk adimda basamamissa, orta alan geri cekilip defans bloguyla arayi kapatiyor. Yaklasik 7-8 kisi bir anda geri cekiliyor orta gobekte ve hemen yakininda 1 kisi kaliyor o kadar. Bu sekilde oynayabilirsek, cidden kontratak golu zor yeriz.

Bu sezonun en rahat macini izlettirdikleri icin basta teknik ekibe ve formasini hakkiyla terleten tüm futbolculara tesekkur ederim.

 

 
Toplam blog
: 23
: 6967
Kayıt tarihi
: 05.05.13
 
 

Eski Bankaci, Sistem Analist, Proje Yöneticisi ve Scrum Master ..