Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '16

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Etli Salatalık Dolması

Kahramanmaraşlı bir ahbabımdan öğrendiğim bu tarife başka yerde rastlamadım. Muhtemel ki unutulmuş bir tarif.

MALZEMELER:

2 kg salatalık

300 gr yağlı kuzu kıyması veya dana kıyma ve kuzu boşluğu karışımı

2 adet orta boy yemeklik doğranmış kuru soğan

1/2 su bardağından biraz fazla pirinç

yeterince tuz, kara biber, kırmızı biber, kimyon

1 tatlı kaşığı ev tipi biber salçası

1,5 tatlı kaşığı ev tipi domates salçası

1 tutam kıyılmış maydanoz yaprağı

1-2 su bardağı su

1/2 limon suyu

ÜZERİ İÇİN:

1/2 çay bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı ev tipi domates salçası

1-2 su bardağı su

yeterince tuz

YAPILIŞI:

Salatalıklar yıkanıp dolmalık olarak oyulur. Diğer malzemeler bir karıştırma kabının içinde karıştırılır. Salatalıklar tek tek doldurulup bir tencereye dizilir. Derince bir tavada salça, yağda çiğ kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Su ve tuz eklenip kaynatılır. Dolmanın üzerine dökülerek, önce harlı sonra ise hafif ateşte 45 dakika pişirilip ayranla servis edilir.

 
Toplam blog
: 23
: 1044
Kayıt tarihi
: 09.03.15
 
 

1960 yılında Kırşehir'de doğdu. Babasının memuriyeti dolayısı ile Türkiye'nin birçok ilinde bulun..