Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '11

 
Kategori
Spor
 

Eurovelo, İzmir Alaçatı'yı rotasına dahil ediyor.

Eurovelo, İzmir Alaçatı'yı rotasına dahil ediyor.
 

Yaşasın Eurovelo


Öncelikle daha önce Eurovelo’yu duymayanlar için kısa bir bilgilendirme yapmakta fayda var. EuroVelo, Avrupa Bisiklet Federasyonu (ECF)’nin, Avrupa Bisiklet Yolu Ağı projesidir. Projenin sponsoru ACCELL ve onun bisiklet ürünleri olan Batavus, Koga, Sparta, Hercules and Winora’dır. Eurovelo, 12 ülkeyi kapsayan halihazırda 45.000km bitmiş, toplamda 66.000 km.lik bir güzergaha sahiptir.

Eurovelo Avrupa Bisiklet Yolu’nun ülkemize iki ayrı güzergahtan girmesi planlanmakta. Öncelikli olarak Batı Karadeniz ve Batı Akdeniz rotaları üstünde durulmakta. Başlangıç olarak bu proje için pilot bölge İzmir, Çeşme-Alaçatı seçilmiş. Yunanistan’da Atina'ya kadar gelip sona eren Eurovelo’nun devamı için feribot ile Çeşme geçişi sağlanarak, Alaçatı' dan başlayacak yeni bir güzergah ile devam ettirilmesi planlanmakta.

Projesinin başlangıcı, geçtiğimiz yıl ev sahipliğini Alaçatı Turizm Derneği ile Bisiklet Sanayicileri Derneği'nin yaptığı (BİSED) organizasyonda, ECF üyesi Bisikletliler Derneği Başkanı Türkiye Temsilcisi Murat Suyabatmaz’ın, Avrupa Bisikletliler federasyonu ( ECF ) Başkanı Manfred Neun ile İzmir, Çeşme-Alaçatı’da yaptığı görüşmeler neticesinde yaşanan gelişmelerle olmuş.

Konuyla ilgili olarak, Alaçatı Belediyesi Fen İşlerinde görevli Enes ŞENSOY’ dan aldığımız bilgiye göre;
“Eurovelo’ nun pilot bölge seçtiği İzmir-Alaçatı’da, bisikleti ile gezi ve tur yapan turistler için şehir içi ulaşım yolları ve çevrede gezilebilecek yerlere bisiklet ile ulaşımı sağlayacak bisiklet parkurları yapılacağını, bu çerçevede bisiklet yollarının yapımı ile var olan kadastral yolların bisiklet binmeye uygun hale getirilip gerekli levhaların yerleştirilmesinin projelendirilmesi ile önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılarak projenin 2011 Temmuz ayında tamamlanmasının beklendiğini söyledi. “


“Yapılacak olan çalışmaya katkıda bulunacak kurum ve kuruluşların başında Alaçatı Belediyesi, İZKA (İzmir Kalkınma Ajansı) geliyor. Proje tamamlandıktan sonra işletme aşamasında ise bağımsız bisiklet toplulukları ile Alaçatı Turizm Derneğinin devreye girmesi bekleniyor.”

“Eurovelo parkuru, Alaçatı’ yı da kapsayacak şekilde Çeşme ilçesi ile Zeytineli arasında olacak. Toplamda 98 km.’ lik ikisi zor ikisi kolay olan parkurların zorluk derecesi ise; biri zor, biri orta zor, bir diğeri kolay asfalt sonuncusu ise kolay toprak olmak üzere 4 ayrı tipte olacak.”

“Yakın zamanda yapımına başlanacak olan proje, bittiğinde Alaçatı’ ya gelen bisikletsever yerli ve yabancı gezginler için hazırlanmış olan Eurovelo haritası ile kendi başlarına yardım almadan tur yapabilecekleri bir parkur olacağını belirtmiştir.”

Kaynakça: http://www.ecf.com/ http://www.bisikletliler.biz/site/default.asp

Bisiklet, triatlon, yüzme, atletizme dair herşey http://www.cyclingtr.com 

 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..