Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '08

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Evlerin pencerelerinde demir parmaklıklar

Evlerin pencerelerinde demir parmaklıklar
 

Amaç evin güvenliği. Önce zemin katların pencereleri demir parmaklıklarla kapatılıyor. Aradan birkaç yıl geçiyor, üst katın pencerelerine sıra geliyor. Bu kat için şaşkınken bir de bakıyoruz, bir üst katın daha pencerelerinde demir parmaklılar...

Neden belli... Zemin kat her zaman pencereden gelebilecek hırsızlar karşı demir parmaklıklarla kapatılıyor. Fakat bu demir parmaklıklar üst kat için merdiven görevi yapacak bir tehlike oluşturunca onlar da demir parmaklıklardan başka çare bulamıyor. Bir de balkonlar varsa tehlike iyice artıyor. Bu kez bir üst kat için de aynı tehlike başlıyor.

Karşı apartmanın üç katının pencereleri demir parmaklılarla kapalı. Pencerelerinin böyle kaplı olan bir evde oturmak kimi hoşuna gider? Elbette kimse hoşlanmaz ama güvenlik çok önemli.

Demir parmaklık yapılması kurallara bağlı olmalıdır. Belediyeden ruhsat almadan demir parmaklık yapılmamalıdır. Belediyeler demir parmaklık için ruhsat verirken belli standartlar aramalıdır:

1. Yeterli güvenliği sağlamalıdır.
2. Üst katlara tırmanmak için merdiven olmayacak şekilde tasarlanmış olmalıdır.
3. Aynı apartmanda farklı modellere izin verilmemelidir. Apartman genel kurulu modeli belirlemelidir, herkes buna uymak zorunda olmalıdır.
4. Boya rengini herkes dilediği gibi seçememelidir.

Yıllar önceydi, misafirlikteydik. Asansörle 5 kat çıkmıştık. Karşı apartmanda bir üst katında, yani 6. katın pencerelerinde demir parmaklıklar vardı. Alt katlarda olsa, bir açıklamamız olacaktı. Çok komik gelmişti ama sonra nedenini anlamıştık. İçeride yaşayan birilerini korumak için önlem alınmıştı. Böyle özel durumlar da olabiliyor

Şehirde yaşıyorsak, çevremiz tehlikelerle doluysa ve evimizde kendimizi güvende hissetmek istiyorsak demir parmaklıklara katlanmak zorundayız.

Ankara, 16 Kasım 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..