Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '08

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Evli bir erkekle birlikte olmak..

Evli bir erkekle birlikte olmak..
 

Evlilik kurumu oluştuğundan beri sıkça tartışılan ve merak edilen bir olgudur, kadınların evli erkeklerle birlikte olması. Aldatılan eşler her ne kadar diğer kadını suçlasa da biraz mantıklı düşünebilen herkes bu işin o kadar da kolay olmadığını anlamıştır.

Zaten ilişkilerin 2 ana sorusu vardır. Erkekler neden aldatır? ve Kadınlar neden evli erkeklerle birlikte olurlar? İlk soruyla ilgili zaten çok şey yazılıp çiziliyor biz ikinci soruyu irdeleyelim biraz.

Bu konuda yeri geldiğinde çok yargısız infaz yapıldığını biliyoruz. Empati eksikliği de cabası. Bazı şeyleri insan, başına gelmeden anlayamıyor.

***

Öncelikle sorunun çıkışı hakkında birşeyler söylemek gerek. Bu konuda iletişimin temel öğelerinden mesaj ve hedef arasındaki ilişkiden kaynaklanan bir sorun olduğu kanısındayım. Evli bir erkekle birlikte olma konusu 2 ayrı kola ayrılıyor çünkü.

Bir kadın gelip de ''Ben evli bir erkekle birlikteyim'' dediğinde kendi arkadaşları dahil çok büyük bir halk kitlesi tarafından yargılanma, aşağılanma, hakkında birçok kötü sıfat oluşması gibi sonuçları da beraberinde getirir. Ancak aynı kadın ''Sevgilim evli çıktı ya da evliymiş'' dediğinde tüm bu yargılar siliniyor ve mazlum görünen kadın korunuyor. Oysa baktığımızda arada fark yok.

Evet, evli olduğunu 1-2 sene saklayabilen erkekler var ama 2 senede sevgilisinin evli olduğunu anlayamayan kadın da burada hatalıdır. Hal ve hareketlerinden, geceleri konuşamaması gibi nedenlerden mutlaka anlayabilirdi.

İşte size ilk neden. Diyelim anlamadı kadın ve 2 sene sonra sevgilisinin evli olduğunu öğrendi. Siz olsanız 2 senelik ilişkinizi hemen orada bırakabilir misiniz? ''Aaa sen evliymişsin'' deyip çekip gidilebilir mi?

Bu tip kadınlar sevgilisi kendisini bekar olarak tanıttığı için evli olduğunu bilmeden evli bir erkekle birlikteler.

***

Peki en başından beri evli olduğunu bildiği halde evliliği sürdürenler? Bu kadınlarda da yine erkeğin konumu ön plana çıkıyor. En sık görüleni de ''Eşimle aram kötü'' yalanına inanmak. Bir başka kadınla birlikte olan erkek elbette karısıyla arasında problemler olduğunu söyleyecektir. Mutlu olsa başka kadınla işi ne?

Bu yalana hemen her kadın inanmaktadır ya da inanmak istemektedir. Zira bir erkek eşiyle arası kötüyse onunla evli kalmaz. Evliliği sürüyorsa arada bağlayıcı bir takım şeyler vardır. Bu bağlayıcı faktörleri diğer kadında bulamayacağını düşünüyordur ya da karısına olan ilgisi onu olası bir ayrılıktan alıkoymaktadır. Sonuç olarak ''Eşimle aram kötü, yakında ayrılacağız'' diyen erkek eşiyle arası kötü olsa da bariz bir yalan söylemektedir.

Sevgili için boşanan erkeklerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Evli erkek başka bir kadınla duygusal, cinsel ya da sadece internette sohbet olarak da olsa temas kurarken heyecanlanır ve karşısındaki kadına kendisini kabul ettirmek için bu tip şeyler söyler ancak evine döndüğünde karısının kollarında da mutlu olacaktır. Tilkinin kürkçü dükkanına dönüşü gibi evli bir erkeğin dönüp dolaşacağı yer de evi olacaktır.

Sevgilisinin karısından ayrılacağını düşünen bir kadın sürekli yanılmaya da mahkumdur. Bu yalana inanmış gibi yapsa da içinde daima küçük de olsa bir umut vardır..

***

Bir de para için evli erkekleri kullanan kadınlar vardır ve bunlar biraz tehlikeli madde sınıfına giriyor. Erkeğe karşı duygusal bir bağlılıkları yoktur ama parasını yemek için dişiliklerini kullanmaktan çekinmezler. Ev açtıranları, araba aldıranları da vardır. Karşılığında da bedenlerini sunarlar. Kadın için hayat keyiflidir çünkü kendine iyi bir banka bulmuştur. Erkek için de hayat keyiflidir çünkü istediği zaman kendisini sunacak bir kadın vardır hayatında.

Erkek karısına ve çocuklarına harcayacağı parayı bu kadına harcar.

Bir de yuvalara kast etmiş kadınlar vardır ki en tehlikelileri bu kadınlardır. Kendi hayatlarındaki sorunların çözümünü başka evlilikleri bozmakta ararlar. Erkekleri avlamaları kolaydır ancak hedefleri diğer kadındır. İnsanları üzmekten tarifsiz bir keyif alırlar. Yıktıkları evliliklerden sonra akraba hazlarla oturup eserlerini izlerler.

Erkeğin evliliği bittiğinde karısından yediği darbeden sonra bir de bu kadından yer ve ortada kalır. Görev tamamlanmıştır ve yeni avlar zamanıdır.

***

Tabii herşey bu kadar kolay olmaz. Yeri geldiğinde bir kadın evli bir erkeğe gerçekten aşık olabilir. Ne de olsa evlilik aşka engel değildir. Bir başka kadın da o erkeği sevebilir. Mantıklı davrananları aşklarını yüreklerinde kilitleyip sırlarını açığa çıkarmazlar, ilgi duyulan kişiyle de pek bir araya gelmek istemezler.

Bunun ne kadar acı verici olduğunu bilemeyiz. Sevdiği erkeğin her gün başka bir kadınla yakınlaşması, onun yanında olması ne kadar da üzer kadını? Sevdiği erkeğin başka bir kadına dokunması onu çıldırtsa da susup oturmak zorundadır. En kötüsü de erkeğin kalbinde yer alamamasıdır.

Söylese başka dert söylemese başka.

Bu yüzden zordur bu tip bir platonik aşk. Dayanmak kolay olmaz ama elden de başka birşey gelmez. Doğru olanı yaptığını bilse de üzülmekten kendini alamaz kadın. Bir şekilde acısını dindirmek zorundadır ve o da en kolayını seçer. Başka erkeklerde mutluluğu arar. Bulup bulamayacağını da zaman gösterecektir.

***

''Bekarların suyu mu çıktı?'' diye düşünebiliriz ama aşk bu. Dinler mi evli, bekar? Dinlemez. Dinlemediği için de bazen anlam veremediğimiz olayların içinde buluruz kendimizi. Hayat hepimizin istediği gibi imkanlar sunmuyor ne de olsa. Bir şekilde ummadığımız şeyler de başımıza gelebiliyor.

Sonuç olarak kimse 2. kadın olmak istemez belki ama hayat onları farklı bir noktaya çeker. Bu durumda çok ''Asla'' diyenler de benzer durumların içinde bulmuşlardır kendilerini.

Siz siz olun asla ''Asla'' demeyin.

 
Toplam blog
: 278
: 1369
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Küçük bir kız çocuğu masumiyetidir yazmak, her satırı her cümleyi her kelimeyi tekrar tekrar gözden ..