Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '22

 
Kategori
Güncel
 

Evlilik ve aşk

Bir bloger arkadaşımız  geçen gün " EVLİLİK AŞKI ÖLDÜRÜR MÜ ? " başlıklı bir blog yazmış. Bir çok kişilerce de sorulan bu sorunun ne kadar mantıksız ve çelişkilerle dolu olduğu ortada olmasına rağmen.

Şimdi bu çelişki ve mantısızlıklara bir bakalım .

1) Aşk kuvvetli bir sevgi midir? Evet.Canını verecek kadar partnerini sevmek değil midir?Evet. Aşıklar bir arada olmak ve birbirlerini görmek için her türlü riski göze almazlar mı? Evet.O halde evlilik aşkı neden öldürsün ?

Neden öldürsüne cevap verenler diyeceklerdir ki : "alışkanlık aşkın heyecanını  ortadan kaldırır."

Alışkanlık aşkı ortadan kaldırabiliyorsa AŞK çok zayıf bir duygudur ve hemen yıkılır. Bu kadar zayıf bir duygu olan aşkı neden önemseyip tartışma konusu olacak bir soru soruyoruz. Tartışıyoruz.Burada çelişki başlıyor.

2) Hakkında sayısız şiir,roman yazılan, film yapılan, müzik bestelenen,hatta tablolar yapılan Aşk için " neden ölümsüzdür " diyemiyoruz ve bir soru ile Aşkı ölmeye mahkum olan bir şey olarak ilan ediyoruz. Burada da kendimizle çelişiyoruz.

3) Konumuz olan soru ile Aşkın esasında var olmadığı sonucuna varmıyor muyuz? Var olan bir şey neden yok olsun. Demek ki aşk yok.

4)BİR TEREDDÜT DE AŞK NEDİR ONU BİLMİYORUZ? TARİF EDİN DEDİĞİMİZDE TÜRLÜ TÜRLÜ TARİF  ÇIKIYOR ORTAYA. Eğer aşkın mantıki ve insandan insana değişen bir tarifi olmasa, bizler,EVLİLİK AŞKI KESİNLİKLE ÖLDÜRÜR DERİZ. Yani mantıklı davranmıyoruz. Kesin tarif edemediğimiz bir şeyi tartışıyoruz.

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..