Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '15

 
Kategori
Sinema
 

Evrim

Evrim
 

Film: Transcendence

Tür: Bilim Kurgu

Puan: 10 üzerinden 10+++

Kısa bir süre önce Lucy filmiyle ilgili yazdıklarımın bir benzeri bu film için sonuna kadar geçerli. Hatta öyle ki neredeyse Lucy filminin ikincisi çekilmiş gibi. Yani Lucy filminin bittiği yerde insan zihni bilgisayara yükleniyor ve film orada bitiyordu. Oysa bu film insan zihninin bilgisayara yüklenmesiyle başlıyor (Lucy filmi için TIKLAYIN)

İnsan zihninin bilgisayara yüklenmesi sonucunda neler olur? Bu soruya müthiş bir zekayla cevap verilmiş. Harika oyunculuklar, muhteşem senaryo, bütünlük akıcılık ve oldukça yerinde görsel efektler. Her şey tek kelimeyle harikaydı.

Rebecca Hall için de küçük bir parantez açalım. Ülkemizde Fox TV'nin tırt dizilerinde oynayan Selen Soyder'in Hollywood'da reankarne olmuş hali gibi duran Rebecca Hall, bu filmde gerçekten etkileyici bir oyunculuk sergilemiş. Johnny Depp'e değinmiyorum bile. O zaten olayı bitirmiş. Belki ülkemizde de ajitasyon yerine bilim kurgu yapabilecek alt yapı olsaydı bizim de bir Rebecca Hall'umuz olabilirmiş. Filmi izlerken bazı dikkatli gözler bu düşünceye kapılabilir.

Gelecekte kaliteli bir bilim kurgu veya aksiyon filmi çekecek olursak Selen Soyder'i o tırt dizilerden kurtarıp niteliğine uygun bir filmde oynatacak yapımcıları şimdiden uyandırmak istiyorum. "Şu kızcağızı salya sümük ağlatmak dışında pek çok iş için kullanabilirsiniz. Bir benzerini Oscarlık filmde oynatıyorlar. Malzemeyi yanlış değerlendirmekten vazgeçelim lütfen"

Her neyse film yapay zeka çalışmalarına ilham olabilecek kadar nitelikli bir senaryo üzerine inşa edilmiş. Hatta geleceğin teknolojisinin bugünden sinemada izlenebilmesi olanağı veren bir film çekilmiş olduğunu düşünüyorum. Fuzzy mantık ve yapay zeka konularında çalışanlar için bu film belki de yeni ufuklar açacaktır.

Sözün özü kendinizi geleceğin dünyasını inşa eden bir zekanın içerisinde bulmak istiyorsanız bu filmi mutlaka izleyin derim. Ölümsüz filmler listesinde adını şimdiden altın harflerle yazdırmış bir film bu film.

Lafı uzatmanın anlamı yok. Filmi izleyin derim. Bu öneriyi okuyarak bu filmi izleyenlerden olursanız eminim bana müteşekkir olacaksınız.

İyi seyirler...

 

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..