Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Evsiz melek ve bahane köpek!

Evsiz melek ve bahane köpek!
 

Sene 2010..

Ve medya yine aynı konuyu işliyor. "Köpek olan eve melek girer mi girmez mi?".

Uygarlığımız ve Medeniyetimiz bu sorunun cevabına kaldı sanki, yani tüm herşeyi hal ettik, tüm sorunlarımızı çözdük, birtek " köpek olan eve melekler girer mi girmez mi" sorusunun cevabı kaldı.

Bu mudur yani?

***

Malum zihniyet bu tür soruları ortaya atmakla aslında Arap emperyalizmi yeniden canlandırmak istediklerini, dolaylı yollardan da olsa, ifade ediyorlar. Köpek deyip geçmeyin, o köpeğin arkasında " neler neler" yatıyor. Ah bir bilseniz!

Bahanesi arslan olacak değil ya, elbet köpek olacak bahane! Malum zihniyetin istediği ise belli: " Halifelik ve Şeriat".

Evde köpek besleyen insanların yanna melek yaklaşmıyorsa, bu işte karlı çıkmazmıyız? Nitekim Azrail'den kurtulmanın en kolay yolu olurdu. Alırdık bir enik eve, azrail kapıyı çaldığında: " dur imanım, evimde köpek var, öyle vur kapıyı giremezsin! Sen Peygamberin hadisinemi karşı çıkıyorsun, zındık" diyede bir paylardık.

Hoş olurmuydu peki?

Fantezisi zengin olanlara hoş gelebilir, ama öyle sanıyorum ki Azrail fanteziye felan bakmaz, vurduğu gibi deviri verir adamı! Gıkın bile çıkmaz vesselam!

Ne demiştik? Evet, sene 2010.. ve uygarlığın temel sorunu: "evde köpek beslenince meleğin ne yapacağıdır". Yani bu ülkede emekli maaşı yetmeyen amcaların derdini sormaya gerek yoktur, hele hele elektrik ve geçim ile ilgili faturalardan, beli bükülüp, eve ekmek getiremeyeceği korkusu çeken insanların sorunlarını sormak, anmak yoktur.

Köpek ve Melekler ile derdimiz, yani aslında bir eve "köpek beslenirken melek girer mi, girmez mi" sorusuna cevap bulursak, işte o zaman tüm sorunlarımız çözülecek ve herkes rahat edecektir.

Oldu mu şimdi?

Bence olmadı!

- Aaa deli midir nedir, niye olmadı? Niye bozuyorsun Mustafa malum zihniyetin oyununu?!

- Ben bozarım! Ben köpek miyim? Melek gibi adamım vesselam, ben bozmayacağımda kim bozacak?

***

Sene 2010...

Ve bizler halen daha Köpek ve Meleklerle uğraşmaktayız.

Melekler evsiz, köpekler de bahane oldu sonunda!
Oldu mu şimdi?
Oldu oldu, hemide ne güzel oldu!

Mustafa Çelebi

 
Toplam blog
: 103
: 2332
Kayıt tarihi
: 31.10.09
 
 

1974 Almanya- Krefeld doğumluyum. Aslen Malatyalıyım. Lise mezunuyum ve Web tasarımı ile uğraşıyo..