Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '16

 
Kategori
Sinema
 

Ex Machina

Ex Machina
 

Film: Ex Machina

Tür: Bilim Kurgu

Puan: 10 üzerinden 10

İlgi çekici ve sade afişinden izlemeniz gerektiği fikrine kapılarak izlediğiniz film gerçekten buna değiyor. Merakla izlediğim bu filmde son derece klostrofobik bir mekan tercih edilmiş.

Film boyunca kafanızdan filmin sonuna dair en az 20 senaryo geçiyor ve bu tip filmlerin başarılı olanlarının birçoğunda olduğu gibi senarist size sağ gösterip sol vuruyor. Yani aklınızın ucundan bile geçmeyecek bir son sizi bekliyor.

Bilhassa filmde robotun birçok yerde cinsel içerikli çağrışımları tetikleyici davranışları, duygusal çözümlemeleri sizi şaşırtıyor, bazen "Ulan şimdi olayı konulu filme mi bağlıcak?" düşüncesine sevk ediyor, bazen de senaryonun durağan görünen ama akışkan yapısı içerisinde "Acaba ne kadar yaratıcılık var?" gibi sorular sorduruyor.

Sonuç olarak fim amacına ulaşıyor; sizi beklenmedik bir ton düşünce ile başbaşa bırakıyor. Yani bir bilim kurgu filminde olması gerekenler bu filmde var...

Filmin sonunu söyleyip filmin içine etmek istemem ama "Acıma yetime kor g.tüne" temalı bu filmde teknolojiye güven olmayacağını, dolayısıyla sanki bu geliştirme işlerinin b.kunu çok çıkarmasak iyi olacağını söyleyebilirim.

Bu kadar merak sizi izlemeye sevk eder sanırım... İyi seyirler...

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..