Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '07

 
Kategori
Siyaset
 

Ey vatan! Gözyaşların dinsin, yetiştik çünkü biz...

Ey vatan! Gözyaşların dinsin, yetiştik çünkü biz...
 

Ey vatan! gözyaşların dinsin yetiştik çünkü biz...

Türkiye üzerinde emeli olan dış güçlerin toplum üzerinde, özelliklede gençlik üzerinde dejenarasyon etkileri yaptığını ve başarılı olduklarınıda yazmıştım. Son olayların acı, yürek yakan kısmının dışından iyi bir tarafı, dejenarasyon planlarının ters tepmesi, uzun soluklu olup olmamasıda bu öze dönüşün, yine bizim elimizde olduğunun açıkça kanıtlanması.

Öze dönüş diyorum; bu ulus olduğumuzu; doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine Türkiye devleti içinde bir olduğumuzu içe sindirme zamanı. Emperyalist dış güçler olmuştur ve olmayada devam edecektir.

Düşmanın kim olduğunu bilmek avantajdır.

Dünden bugüne Türkiye’nin doğusuna yeterli istihdamın yapılamamasının nedenlerini de ortaya koymak gerekir. Ağalık sistemi, etiğe uymayan siyasetçi ve tabiyki ekonomik çıkarlar...

Eğitime vurulan darbeler...

Anlatılamayanlar... Doğudaki Hakkari, batıdaki Kastomonu arasında gelişme daha doğrusu gelişememe nedenlerinin üç aşağı beş yukarı ayni olduğu; her iki şehirden de göç nedenleri ve ayrımın aslında kürt, türk, çerkez, laz ayrımı değilde çıkar, rant ayrımı olduğu gerçeği ortaya konmalıdır.

Siyasetçinin üstüne düşen görev Türkiye sınırları içindeki her şehrin ekonomisini canlandırmak için yatırımcıyla işbirliği içinde bulunmak ve beyinlerdeki yargıları değiştirmektir.

Sorunlar masaya açık ve net yatırırdığında çözümler işlev kazanır.

Eğer Atatürk’ün bundan 84 sene önceki başlattığı Cumhuriyet seferberliği tüm ülke geneline uygulanmasa ne kadar başarılı olurdu?

O dönemde kişisel çıkarlar milli çıkarların üstünde tutan kişilerle mücadele vardı. Atatürk ulus bilincini yerleştirirken bir taraftanda şu anki sorunlara benzeyenlerle mücadele içindeydi.

Dış güçler, içteki çıkarcılar ancak sistemli ve ülke, ulus birliğiyle bertaraf edilebilir.

Doğuya yatırımcı, batıya yatırımcı; işsizlik, göç, yoksulluk...

Eğitim...

Önce Türkiye...

Önce Türk Ulusu...

Lazı, türkü, çerkezi, kürdü...

Önce biz, sonra ben...

Cumhuriyet Bayramın kutlu olsun Türkiye.

Saygılarımla.

 
Toplam blog
: 334
: 456
Kayıt tarihi
: 26.07.07
 
 

Yaşama değer veren bakış açısıyla biraz antika sayılabilecek düşüncelere sahip bir insanım. Geçmişte..