Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '14

 
Kategori
Teknoloji
 

Facebook karekteri

Facebook karekteri
 

Facebook, gerçek hangisi olabilir...?

Cümle, özgürlüğü medeniyetin en büyük icadıdır. Kelime hazinesini birbirine eklemek anlamlı dizileri oluşturmak olağan üstü bir akıldır.

Allah'ın bana verdiği duygusallıkla cümlelerimde ona daha kolay yaklaşabilirim. Beynimde dolu sandığım boş ve değişik ayrıksı düşünceleri kaldırıp gelecek ve gerçekle bütünleşen aklın ulaşmasında zorluk çektiği öze yönelmek... Aşkın yok olamadığı huzurun hep kaldığı yol Allah'a doğru gitmek...

Tempolu iş hayatımla birlikte çok yalnız ve problemli bir dönem geçirirken katılmamak için o kadar direndim ki çevremde sanalsız hiç kimse kalmamış. buluşup kahve içerken bile sanal hayattan bahsediliyordu. Aslında  facebook  benzeyenler herkesi yalnız başına ve kendi başına bıraktırıyordu. Şöyle bir isim takmıştım robotlaşan zaman. 2012 de sanal yaşama katıldım.

Facebook kullanırken nasıl kişilerin oyun kurulduğu,

Özellikle sanal yaşamda insan ilişkileriyle kontaklar kurulmaya başladığı zaman ağaçtan düşen incir tanesi gibi gözü kürsün arılar etrafında çoğalır .. Sorular hiç bitmez... Neden...? Nasıl...?  

Yanlız hissettikleri söyledikleri için, sevgilim derken ikinci sevgili zaten sıradadır.... Bunlar yaşanırken senin acın tatlın hiç önemlilik içermez...

Heyecan, macera, değişiklik doyumsuzluğunu gidermek için yanlış göstererek tatminliğinin giderilmesi (kandırmak, yalan,  oyun, istenilen gibi gözükmek, çok yönlü iltifatlar) insanlara yanlış dejavuları yaşamaktan ve yaşatmaktan bıkmazlar....

O anda beyinin boşluk tayken kafasına taktığı konular ve insanlar. ... Tanıyıp tanımamak önemli değil, istenilen en önde gözükmeksi, hayatlar karıştırılıp bölücülük yapıp, yaygınlığa yol açılması...

Akıl sergileyip oyunlar oynanıp gerçek kalan insanları acıtmak ve bundan zevk almaları(hastalık) yanlışlık dingini burada fark ediliyor acıttıkları hep kendileri sonuçta arayışları hiç bitmiyor sergiledikleri akılda kendi kendisini tatminliği

Facebook ve hiç birinizin gerçekliği yok insanın kendisini ifade edemezsin içine doğru akan ılıklığı, gözlerin sıcaklığı, dudaklarının kırmızılığı konuşurken kendine has kıvrımları sevginin anlamını, hisleri, ifade edemezsin tutturamazsın.

Mevsimlerden bahar bitince pahalı ve değerli taşlar önem vermedi masalını dinledin. Işığı özlü olan demetlere karışmak istedin.

Facebook’suz bir hayat ‘hastalıklı’ bir kişilik olarak düşünülse de aslında hayatımıza büyük zararı davar.

Her ne kadar ilkokuldan üniversite arkadaşlarımızı Facebook’ta bulmak eğlenceli gözükse de hepimiz bir gün kendimizi zamanımızı öldüren kara deliğin içinde buluyoruz. Peki buna bir son vermeli miyiz? Dünyaca ünlü sosyal medya blogu Mashable.com, Facebook hesaplarını kapatmak için nedenler sıraladı.

Bilinçsiz bağımlılık... Facebook bağımlılığı diğer kötü alışkanlıklara benzemiyor. Çünkü bağımlısı olduğunuzun farkına bile varmıyorsunuz.

Araştırmaya katılan 600 kişiden yarısı arkadaşlarının fotoğraflarına bakarak vücutlarını kıskanıyor. Daha genç kullanıcılarda ise sosyal medya baskısıyla uyku problemleri, yeme bozukluğu, narsisizm ortaya çıkabiliyor.

İş arayışı... Birçok araştırmaya göre iş verenlerin yüzde 90’ı başvuran adayların Facebook profillerini inceliyor. Başvuruların yüzde 69’u ise Facebook profillerindeki içerikten reddediliyor. Facebook hesabını kapatmak kesin çözüm olabilir ama bazı iş verenler ise Facebook’u olmayan birini psikopat olarak görüyor.

Facebook cazibesine kapılan insanlar, Morfin gibi tıkladıkça çoğalıyor...

Kadın ve ya erkek ararsınız konuşmak için birde  bakmışınız aşık mı oldunuz?

Sanal, teknoloji  buna benzer  teknolojilerde aşık olmak çok yönlü yaşamları gösterir  siz çok yönlü değilseniz sizide çok yönlü yapar...

Facebook profilinizde paylaşacağınız acı dolu iletileri kimse görmek istemiyor. Ayrıca eski sevgilinizi durmadan Facebook’tan takip etmeyi bırakarak onu daha çabuk unutabilirsiniz.

Facebook kıskançlığı... Yine bir araştırmaya göre Facebook kıskanç ve mutsuz yapıyor. Sadece mutlu anların paylaşıldığı Facebook’ta sürekli bu paylaşımlara maruz kalmak kişiyi daha olumsuz düşünmeye itiyor. Sonuç ise kıskançlık ve mutsuzluk. Facebook’ta yaşanan kıskançlık, dedikodu ve akran istismarına da sebep oluyor.

Sınav zamanı... Sınav zamanı Facebook’ta zaman öldürmek gibisi yok. Ders çalışmak yerine Facebook’ta insanları takip etmek her 5 dakikada bir tekrar tekrar Facebook’u kontrol etmek sınav sonucuna iyi bir etkisi olduğu söylenemez.

Özel yaşamın korunması... Gizlilik internetin en korkutucu konularından biri olmuştur. Ancak Facebook kendine has kullanım koşulları bile hesabınızı kapatmak için iyi bir neden olabilir.

Unutmayın İnternet te hiç bir şey asla tamamen yok olmaz

Unutmayın ! Bilgiyi kontrol eden dünyayı kontrol eder…

Dünyanın en zengin insanı ve Microsoft’un sahibi Bill Gates 2006 yılı Ocak ayında Türkiye’ye geldiğinde bir gazeteci kendisine, “Siz Microsoft olarak CIA’ye bilgi veriyor musunuz? Kısacası 10 bilgisayarın 8'inde Windows var. CIA bu yolla dünyadaki bilgisayarların büyük bölümünün içindeki bilgileri tarayabiliyor.

Kaldı ki yapmaları değil, yapmamaları anormal olurdu. Çünkü Bilgiyi kontrol eden, dünyayı da kontrol eder. Gizli servis elemanları artık oturdukları yerden kalkmadan, kahvelerini içerek seyrediyorlar bizzat kendilerini fişleyen insanları. Facebook sayesinde daha şimdiden 60 Milyon kişi gönüllü olarak kendisini bu yolla ihbar etmiş oluyor. Hele bu bilgiler art niyetli insanların eline geçmişse, her biri açık birer hedef haline gelmiş oluyor.

Facebook için yapılan önemli uyarılar :

İngiliz askeri yetkilileri kişisel bilgilerini facebook’a koymamaları konusunda tüm orduya bir uyarıda bulundu. O kadar ki, Kraliyet Askerleri’ne bağlı 888 askerin isminin Facebook’ta bulunması, kişisel bilgilerin terör örgütlerinin eline geçebileceği endişesini doğurmuş. Uyarıda, “Facebook, MySpace ve Friends ReUnited” adlı siteleri kullanan askerlerin risk altında olabilecekleri kaydedilmiş.

Facebook, 6 Kasım’da yayınladığı bir ilanla 50 milyondan fazla üyesinin özel bilgilerini para karşılığı reklam şirketleriyle paylaşabileceğini duyurdu. Özel hayatın korunması ile ilgili tartışmalara yol açan Facebook’un bu kararı, ABD ve Avrupa ülkelerinde tartışmalara yol açtı. Fransa’da Facebook aleyhine soruşturma açılması bekleniyor.

Yine İngiltere’de bir hükumet araştırmasında, İngiltere’de bu sitelerin üyesi olan 10.8 milyon kişiden dörtte birinin ‘profillerinde’ doğum tarihleri veya iletişim adresleri gibi önemli bilgilerini açıkladıkları, girilen bilgilerin, suç işlemek amacıyla kullanılmaya oldukça elverişli olduğu ortaya çıktı.

Amacı kötü olan kişilere bilgilerinizi bu kadar kolay vermeyin. Çünkü her bilgi doğru kullanıldığında mutlaka mükemmel sonuçlar verecektir. Bu kişilerde sizin bilgilerinizi kullanarak amaçlarına ulaşabilirler. Belki tek başına sizin bilginiz işe yaramaz. Fakat şuan için facebook’a kayıtlı 1 milyon Türk’ün bilgilerine toplu bakıldığında insanların zaâfları ve açık yönleri bulunabilir.

Unutmayın !

Facebook, myspace, twitter vb sitelerde tüm bilgileriniz siz silseniz bile kayıt altında tutulur. Hatta cep telefonunuza gelen mesajları silseniz bile, aldığınız yada gönderdiğiniz mesajlar gsm operatörünüz de saklı tutulur. Gelen maillerinizi istediğiniz kadar silin. Maillerinizin bir kopyası mail servisin izde saklı tutulur. Bunları düşünerek, facebook vb siteleri kullanarak sizin bilgilerinize ulaşmaya çalışan kötü niyetli kişilerin oyununa gelmeyin. Şimdi bunları umursamıyor olabilirsiniz. İleride sizin fotoğraflarınızla başkalarını kandırıp, onlardan kontör isteyen, para aşıran insanlar nedeni ile başınız belaya girdiğinde bu yazdıklarımı hatırlarsınız !!!


BE CAREFULL DANGEROUS...

Size gelen spam mesajlar tanıdığınız kişilerden gelmiş olsa bile açmadan siliniz.

Mecbur olmadıkça hiçbir siteye giriş ve üyelik bilgilerinizi kesinlikle vermeyiniz.

Bazı sitelerden gelen üyelik davetlerine kulak asmayın.

Resim, müzik, ilan gibi yanıp sönen mesajlara aldırış etmeyiniz.

Size cevap vermekte geciken ve sizi çok bekleten web siteleri fazla beklemeden kapatınız.

Etiketler: antifacebook, facebook geliri ne kadar, facebook kullananlar, facebook zararları, facebook'dan duyurular

"Gitmek fethetmektir

Yahut yenilmektir kan kusarcasına

Hikayen doğrulanmalı uzaklarda

Sessiz bir onay, mütebessim bir baş eğiş

Ararız sokulduğumuz her sokakta

Oysa gençken nasıl da çırpınırdık yanlışlanmaya"

 

Birgül Ekim. 

 
Toplam blog
: 101
: 3501
Kayıt tarihi
: 17.11.13
 
 

Ucunu göremediğim kadar  Özgürlük, Aldırmadan hiç birşeye,  bütün kuralları kırıyorum Ne olursa o..